Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prenose komarci

Zaraza opasnim virusom u Slavoniji: Već je dvoje oboljelih

U Slavoniji i Baranji zabilježena je zaraza groznicom Zapadnog Nila. Može izazvati meningitis i meningoencefalitis. Provedena je dezinsekcija područja.

Zabilježena je zaraza groznicom Zapadnog Nila. Ubodom komarca u slavonskom te baranjskom selu Vladislavci i Karanac dvije su osobe zaražene ovim virusom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEORIJE ZAVJERE Pobuna na hrvatskom otoku: Došli im zaprašiti komarce, mještani im izbušili gume. Lani ih gađali kamenjem

Pročitajte i ovo Komarci - 3 Uvezeni iz Italije U Istru stigli sterilni mužjaci komaraca s posebnom misijom: "U dobroj su kondiciji"

Mještani su iznenađeni, jer je komaraca ove godine nikad manje. Kako bi spriječili daljnje širenje, na temelju naloga Službe sanitarne inspekcije i prema preporukama županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, provedene su posebne mjere preventivne dezinsekcije.

"Bojimo se radi djece i radi svega", kaže mještanka Deana za Dnevnik Nove TV. "S obzirom kako nam je tu jedan dečko prošao u Karancu", dodaje.

Hrvoje Bekina iz Zavoda za javno zdravstvo kaže kako preko 80 posto zaraženih prođe bez ikakvih simptoma.

"Gotovo 20 posto ih prođe s blagim simptomima, a tek jedan s težim simptomima, a to su meningitis i meningoencefalitis".

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene