Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borut Pahor

'Blokada Hrvatske mogla bi biti korisna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Borut Pahor ocijenio je da bi se zaplet nastao nakon što je njegova vlada blokirala otvaranje i zatvaranje većeg broja pregovaračkih poglavlja u pregovorima Hrvatske s EU mogao na kraju pokazati i korisnim ako ubrza rješenje graničnog spora.

'Obje su države sada dobile priliku da osvježe svoje koncepte za rješavanje otvorenih pitanja, a zaplet vidim kao koristan. Ako se predmet koji je taj zaplet izazvao uspješno riješi u razumnom roku, Hrvatskoj neće biti izazvana šteta u njenom relativno brzom ulasku u EU', rekao je Pahor, komentirajući nastalu situaciju na tribini 'Večer u Europi', koju je moderirao slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Alojz Peterle.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković" Banski dvori Glas građana Hoće li nova Vlada trajati puni mandat? Građani imaju prilično jasnu procjenu

>> 'Sastanak s Pahorom može, ali uz predstavnike EU' 
 

Rješenje zapleta treba biti takvo da se zaštite slovenski nacionalni interesi i omogući nastavak hrvatskih pristupnih pregovora, rekao je Pahor. Da Slovenija nije odlučila izreći rezerve u većem broju poglavlja, istaknuo je na tribini slovenski premijer, došlo bi do zahtjeva za održavanjem referenduma o pristupu Hrvatske Europskoj uniji na kraju njenog pristupnog procesa, što bi moglo dramatično zatrovati odnose dviju susjednih država.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene