Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanader odgovara Pahoru

'Sastanak može, ali uz predstavnike EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader prihvaća poziv za susret sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom, no samo ako mu prisustvuju predstavnici EU-a, izjavio je u petak glasnogovornik hrvatske Vlade Zlatko Mehun.

'Premijer Sanader je za takav susret, uz uvjet da na njemu budu predstavnici Europske komisije ili predsjedništva EU-a', izjavio je Mehun.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin O HDZ-u i DP-u Grbin: "Nema boljeg ljepila od novca" Slika nije dostupna Granično pitanje s Hrvatskom 'Rješenje je stvar prestižne borbe Pahora i Janše'

Prema njegovim riječima, u Ured premijera još nije stigao Pahorov poziv za službeni susret sa Sanaderom na kojem bi se trebao naći izlaz iz situacije nastale slovenskom blokadom pristupnih pregovora između Hrvatske i EU-a.

Pahor je u petak objavio da je slovenskog veleposlanika u Zagrebu Milana Adamiča Oražena ovlastio da Sanaderu uputi službeni poziv za susret, potvrdivši spremnost da to bude što prije i uvjeren da bi to pomoglo izlazu iz stanja nastala pošto je njegova Vlada u petak blokirala otvaranje i zatvaranje većine pregovaračkih poglavlja na Međuvladinoj konferenciji u Bruxellesu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene