Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokajao se i dobio 18.800 kuna kazne

Pijani vozač koji je umalo naletio na tatu s bebom u kolicima pušten na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač koji je divljačkom vožnjom zamalo udario vozilom u pješaka s bebom u kolicima, na sudu je priznao krivnju i izrazio kajanje.

Vozač koji je divljačkom vožnjom po Zagrebu u subotu ujutro u Ilici zamalo udario vozilom u pješaka s tromjesečnom bebom u kolicima dok su šetali pločnikom, na sudu je izrazio kajanje te su mu izrečene maksimalne kazne u ukupnom iznosu od čak 18.800 kuna, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija kod Muća Mrtav čovjek pronađen na cesti, policija se obratila javnosti Ilustracija Strašna tragedija Djevojčica je plivala u hotelskom bazenu i nestala, ekipa ju je tražila 13 sati, a onda je uslijedio šok: "Mnogi od nas brisali su suze"

Vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole ‘B’ kategorije u trajanju od dvije godine, a mora nadoknaditi i trošak prekršajnog postupka od 932,75 kuna, piše list.

Na sud je doveden temeljem optužnog prijedloga II. Policijske postaje u nedjelju u 11 sati gdje je na ročištu pred sucem priznao krivnju te se pokajao. Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se okrivljenik i tužitelj odrekli prava na žalbu, kazao je za Jutarnji list glasnogovornik Prekršajnog suda u Zagrebu Gabrijel Jurina.

Nakon svega je pušten na slobodu.

Muškarac koji je jučer u zagrebačkoj Ilici sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je zamalo stradala beba u kolicima, u trenutku nesreće imao je 1,77 promila u krvi, izvijestila je policija. 46-godišnji državljanin Srbije danas je bio izveden pred suca za prekršaje.

Policija je navela da muškarac nije poštivao prometna pravila, kao i da je na križanju Reljkovićeve i Ilice izgubio nadzor nad automobilom Audi A6.

Automobilom se zabio u semafor i stupiće na nogostupu na kojem se u tom trenutku kretao otac s djetetom u dječjim kolicima.

Podsjetimo, kada je ugledao automobil kako ide prema njima, otac je gurnuo kolica ne bi li spriječio tragediju, nakon čega je dijete ispalo iz kolica. Odvezeno je u bolnicu te pregledano. Ustanovljeno je kako nema tjelesnih ozljeda te je pušteno kući.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene