Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Lijek je u nama'

Zaklada Ana Rukavina održala 250. akciju upisa u Registar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organiziranjem 250. akcije upisa, Zaklada nastavlja svoju misiju širenja Registra koji danas broji više od 44.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

U srijedu, 11. lipnja, Zaklada Ana Rukavina je u Ogulinu održala 250. akciju upisa na kojoj se 44 građana Ogulina upisalo u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi građani koji su se odazvali akciji, organiziranoj na inicijativu Valentine Kučinić i Alena Rebrovića te zapovjednika Vojno obavještajne bojne vojarne „Sv. Petar“ Ogulin, bojnika Gorana Atlije, doprinose spašavanju ljudskih života.

Pročitajte i ovo Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 2 ''ŽELIM ŽIVOT'' ''Mi imamo najveću hrvatsku obitelj'', poručila je Marija Rukavina i zahvalila jednoj posebnoj djevojci Slika nije dostupna Organizira Zaklada Ana Rukavina U Brezovici akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

REVOLUCIONARNO otkriće: Znanstvenici pretvorili ljudske stanice kože u matične stanice

Organiziranjem 250. akcije upisa, Zaklada nastavlja svoju misiju širenja Registra koji danas broji više od 44.000 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Što je veći broj potencijalnih darivatelja upisanih u Registru, veća je i mogućnost da se spase životi svih oboljelih diljem svijeta.
„U ime Zaklade zahvaljujem se svim građanima što su nam se pridružili na akciji upisa u Registar i tako pokazali građansku solidarnost prema teško oboljelima.

Danas smo obilježili 250. akciju upisa što nam služi kao potvrda našeg rada, ali i kao poticaj da i nadalje, uz pomoć naših plemenitih sugrađana, povećavamo mogućnosti za živote bolesnih u svijetu, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Svi građani Ogulina koji su dali svoju krv za tipizaciju pomažu oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide). Do danas je iz hrvatskog Registra dana nada za spas 41 života. Od toga je 24 transplantata bilo za primatelje u Hrvatskoj, a 17 za primatelje izvan Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene