Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Martinino će liječenje financirati HZZO?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović pozvao je roditelje teško oboljele Martine Pirić iz Čepina, kojoj su dijagnosticirana dva zloćudna tumora i treba liječenje u inozemstvu, da podnesu zahtjev HZZO-u, koji će joj financirati potrebno liječenje.

'Pozivam roditelje da podnesu zahtjev, a Martinino će liječenje financirati hrvatska država', rekao je Milinović na konferenciji za novinare u HZZO-u.

Pročitajte i ovo Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik" Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva

Dodao je kako u HZZO dosad nije stigao nikakav zahtjev za financiranjem Martinina liječenja u inozemstvu, a da bi to bilo moguće zahtjev mora uputiti osoba koja treba liječenje. 

>> Hrvatska na nogama: Martina, nisi sama!

>> Martina ide u Padovu kod dr. Nele Sršen

>> Za Martinu prikupljena polovica potrebnog iznosa

>> Za Martinu prikupljeno više od 1,4 milijuna kuna

Šesnaestogodišnja Martina Pirić nedavno se putem Nove TV i Dnevnik.hr-a obratila javnosti tražeći novčanu pomoć kako bi mogla otići na liječenje u inozemstvo. Nakon toga je pokrenut niz akcija prikupljanja novčane pomoći, a na Martinin su se poziv odazvali brojni građani i tvrtke. Za Martinu su organizirane i humanitarne akcije, a novac su prikupljala i djeca iz njezine osnovne škole, koja su prodavala svoje igračke. 

Prikupljeno je više od 1,4 milijuna kuna, a Martina bi uskoro trebala otići na liječenje u Padovu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene