Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapeli u koloni od 7 km

Zagrebački učenici noć proveli u autobusu na mađarskoj autocesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako doznajemo iz agencije Spektar putovanja i Ministarstva vansjih poslova sva su djeca zbrinuta i u poslijepodnevnim satima bi trebali krenuti za Zagreb.

Četiri autobusa učenika Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu jučer su se trebali vratiti s terenske nastave u Budimpešti, no pri povratku autobusi su zapeli u sedam kilometara dugoj koloni na autocesti koja je ubrzo postala potpuno neprohodna. Medijima se obratio i zabrinuti otac Igor Brolich kojio zamolio da provjerimo što se na mađarskoj autocesti događa.

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Ilustracija Horor u Dalmaciji "Treba li čekati da netko pogine?": Usred vožnje otvorila se rupa u autobusu, sve je snimljeno

Učenici su zbog nemogućnosti izlaska iz kolone prenoćili u autobusima. 'Mađarske vlasti pobrinule su se da djeca budu zbrinuta, dobili su sendviče i sokove, a u autobusima je radilo i grijanje', rekli su za Dnevnik.hr u agenciji Spektar putovanja koja je organizirala terensku nastavu te dodali kako su čak pomišljali da djecu vrate u Zagreb preko Austrije, no da to nije bilo moguće, što zbog prometa, što zbog loših vremenskih uvjeta u toj zemlji. Napominju i kako je s učenicima u autobusima 12 profesora te 6 turističkih vodiča.

Jutros su tri autobusa uspjela izaći iz kolone te su djeca prevezena u školu u Szekesfehervaru gdje su dobili tople obroke. Četvrti autobus se nije uspio probiti, ali se trenutno nalazi na benzinskoj postaji u nedaleko Szekesfehervara gdje su dobili sendviče i sokove. 'Nitko nije gladan ni žedan', rekli su nam u agenciji u kojoj su u stalnom kontaktu s mađarskim vlastima i autoklubom u kojem se predviđa da će promet postati prohodan do ranih poslijepodnevnih sati kada bi autobusi sa zagrebačkim učenicima trebali krenuti za Zagreb.

U Ministarstvu vanjskih poslova rekli su nam kako su naši konzularni djelatnici u Budimpešti upoznati sa situacijom te kako čine sve što mogu. Također su u stalnom kontaktu s mađarskim vlastima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene