Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 stranih delegacija

POSEBNE MJERE U ZAGREBU Zavareni šahtovi, snajperisti na krovovima...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačke ulice već su sada pod pojačanim nadzorom. I to zbog toga što u glavni grad dolazi jedan od najmoćnijih ljudi svijeta - američki potpredsjednik Joe Biden.

Zbog jednog od sigurnosno najzahtjevnijih posjeta mjere osiguranja su na maksimumu. Baš kao što je to bio slučaj kada je u Hrvatsku dolazio sveti otac i bivši američki predsjednik George Bush.

Pročitajte i ovo Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''

PROMETNA BLOKADA U ZAGREBU Provjerite koje se ulice zatvaraju

Zagrepčane očekuju snajperisti na krovovima ali i specijalci na svakom od glavnih raskrižja u gradu. Šahtovi će biti zavareni, a ležeći policajci uklonjeni. U utorak od 20 sati, policija će zatvoriti sav promet na dionici ceste kojom će se kretati američko izaslanstvo i američki podpredsjednik Joe Biden.

DRUGI ČOVJEK NAJVEĆE SVJETSKE SILE STIŽE U ZAGREB Tko je Joe Biden?

Bilo kakvo zaustavljanje ili parkiranje neće biti moguće, a sva vozila će biti uklonjena s ceste. Doznajemo i da će dvije ulice biti u potpunosti zatvorene, a ostale će se otvarati kako kolona bude prolazila.

Posjet američkog podpredsjednika dolazi u rizično najnesigurnijem trenutku, rizičnost posjeta je upravo zbog terorističkih napada u Parizu i Sarajevu je maksimalna. Sigurnosne službe usko surađuju s američkim kolegama koje jako dobr znaju da niti 20, 25 kilometara od granice s Hrvatskom postoje 3 vehabijska naselja koja su u potpunosti izolirana od ostatka svijeta u kojima se živi po čudnim i radikalnim pravilima.

Jednako tako sigurnosne službe znaju da se 50 ratnika iz Sirije u posljednja 2 mjeseca vratilo u Bosnu i Hercegovinu, a zbog svega toga, pod nadzorom je veći broj osoba.

U Zagreb dolazi 15 stranih delegacija, svi sa svojim osiguranjem, ali i sa svojim zahtjevima. Policija je najavila kako će u utorak izvijestiti javnost o poduzetim mjerama. Ne treba očekivati da će reći vrijeme dolaska američkog podpredsjednika ili otkriti rutu kojom će se on kretati, no zasigurno će građane obavijestiti koje alternativne pravce mogu koristiti kako bi izbjegli veliku gužvu koja se očekuje u blokiranom gradu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene