Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretrage u tijeku

Zagorec zbog upale gušterače završio u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Vladimir Zagorec koji u Remetincu služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu završio je u bolnici.

'Radna dijagnoza jest da se radi o upali gušterače, no još uvijek su pretrage u tijeku kako bi se dobila točnija dijagnoza. General je iz zatvora prebačen u bolnicu, i ne znamo kada će biti pušten', rekla je za Dnevnik.hr odvjetnica generala Višnja Drenški-Lasan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Dodala je kako se general Zagorec, usprkos upali gušterače, osijeća dobro.

>> Petrač Zagorcu mora vratiti 750 000 eura s kamatama

Zagorec je u zatvoru od početka listopada 2008., kad ga je Austrija izručila zbog suđenja za zloporabu položaja i ovlasti, to jest krađu dragulja iz sefa MORH-a 2000., kad je odlazio s dužnosti pomoćnika ministra.

U ožujku 2009. zagrebački Županijski sud nepravomoćno ga je osudio na sedam godina zatvora i oduzimanje imovine u vrijednosti od pet milijuna američkih dolara, to jest 39,4 milijuna kuna, koliko su vrijedili ukradeni dragulji. Vrhovni je sud tu odluku potvrdio u studenome 2009., nakon čega je nekad najodlikovaniji hrvatski general ostao bez čina i odličja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene