Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zatvorenom dijelu sjednice

Vlada imenovala predsjednike i članove povjerenstava za provedbu analize rashoda proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirela Zagorac iz Ministarstva financija imenovana je predsjednicom Središnjeg povjerenstva za dubinsku analizu rashoda državnog proračuna.

Vlada je u četvrtak, sukladno Odluci o provođenju dubinske analize rashoda državnog proračuna, na zatvorenom dijelu sjednice imenovala predsjednike i članove povjerenstava za provedbu te analize, kao predstavnike nadležnih ministarstava i institucija.

Pročitajte i ovo Vlada želi zagrabiti u mirovinsku štednju - 3 Mogućnosti i bojazni Vlada posegnula u džepove budućih umirovljenika, preusmjerili bi milijardu eura: "Veliki je rizik za korupciju" Ilustracija Vlada odriješila kesu Predstavljen proračun za iduću godinu: Dnevnik Nove TV provjerio tko su najveći gubitnici i dobitnici

Mirela Zagorac iz Ministarstva financija imenovana je predsjednicom Središnjeg povjerenstva za dubinsku analizu rashoda državnog proračuna, a Tomislav Mičetić, Dušan Mandac, Anita Protulipac, Damir Ćurić, Sara-Sanela Butorac i Marela Knežević članovima, priopćeno je iz Vlade.

Predsjednikom Povjerenstva za analizu rashoda za zaposlene koji se isplaćuju iz državnog proračuna imenovan je Danijel Nestić, a članovima Livio Gutvald, Ivo Ćaleta, Kristina Ratković, Andreja Benić, Fadila Bahović, Ana Zorić, Josip Masnić, Željko Tišma, Ružica Mataić-Prša i Blaž Žilić.

Marina Kesner-Škreb imenovana je predsjednicom Povjerenstva za analizu rashoda za subvencije. Silva Vresk, Jasna Kalaminec, Marina Lang Perica, Marina Nekić, Vlatka Mlakar, Blaž Žilić, Kristina Ferara Blašković i Đurđica Mikuljan imenovani su članovima Povjerenstva.

'Protiv rasta plaća premijeru Milanoviću, gospodinu Grčiću, Vladi i saborskim zastupnicima'

Predsjednicom Povjerenstva za analizu sustava zdravstva imenovana je Maja Vehovec, a članovi su Niko Kuliš, Andrija Majić, Tomislav Bakija, Jadranka Pavković, Ružica Čuljak, Martina Furlan, Lidija Hrastić-Novak, Jurica Meić, Boris Roginić i Jasna Divić.

Za predsjednicu Povjerenstva za analizu poslovanja agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima imenovana je Dubravka Jurlina Alibegović, a za članove Tomislav Paunović, Josip Vučković, Kristina Ferara Blašković, Anita Protulipac, Višnja Šolić Domjanović, Zrinka Starešinić, Tatjana Kovač Klemar, Stanko Kordić, Vesna Miletić, Milan Frenštacki Živković, Mira Čokić i Jasenka Mičetić.

Vjekoslav Bratić imenovan je predsjednikom Povjerenstva za analizu poreznih rashoda, a Marijana Vuraić Kudeljan, Gordana Marić, Renata Mlinarić Ožegović, Sani Ljubunčić, Silvana Šalov, Tamara Kelković, Mia Franić i Dinka Jurković članovima.

'To je uobičajena metoda, koju smo usvojili u okviru osam specifičnih preporuka Europska unije i po tom modelu ćemo ići dalje u još dublju analizu svih pojedinih troškova te nastojati naći još ušteda na svim stavkama. Vi znate da su to stavke na kojima smo najviše štedjeli u ovom razdoblju, osim plaća. Plaće, mirovine i socijalna davanja i dalje su naš prioritet u smislu isplate i naravno 'nediranja' te kategorije. A sve druge kategorije bit će i dalje pod udarom', istaknuo je potpredsjednik Vlade Branko Grčić uoči sjednice.

Vlada raspisala predsjedničke izbore

Odluku o provođenju dubinske analize Vlada je donijela na sjednici 23. listopada, utvrdivši pet sektorskih povjerenstava te Središnje povjerenstvo koje će koordinirati i nadzirati njihov rad.

Dubinska analiza proračunskih rashoda trebala bi rezultirati ukupnim smanjenjem javne potrošnje i učinkovitim trošenjem proračunskog novca i dio je paketa mjera kojim Vlada pokušava ispuniti preporuke Europske komisije za smanjenje proračunskog manjka.

Prema riječima ministra financija Borisa Lalovca, sa sjednice Vlade na kojoj je donešena odluka o provođenju dubinske analize, njen financijski učinak na proračun trebao bi iznositi pet milijardi kuna u srednjoročnom planu.

Rok za provedbu analiza je 1. veljače 2015. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene