Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagorčevu obitelj čuva austrijska policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bečka odvjetnica umirovljenog generala Vladimira Zagorca, Elizabeth Rech izjavila je u ponedjeljak da Zagorčevu obitelj u Beču nakon umorstva kćeri njegova zagrebačkog odvjetnika čuva policija.

'Austrijska policija je procijenila kako je situacija vrlo opasna i zatražila osobnu zaštitu za članove Zagorčeve obitelji', rekla je Rech.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepotpuna dokumentacija Austrija treba dopuniti dokumentaciju oko Zagorca Slika nije dostupna Nema povrede prava Slučaj dragulji: Odbijena Zagorčeva žalba

>> Gospodine premijeru, građani imaju osjećaj da Hrvatskom vlada mafija

>> Likvidirana kći odvjetnika Hodaka, državni vrh na nogama

>> Zagorčeva austrijska odvjetnica zabrinuta nakon umorstva

Nakon što je prošlog tjedna Austrija izručila Zagorca Hrvatskoj, u ponedjeljak je u Zagrebu ubijena kćerka Zvonimira Hodaka, njegovog zagrebačkog odvjetnika. Motivi kao i okolnosti ubojstva Ivane Hodak zasad su nepoznati, ali mediji i javnost spekuliraju da bi mogli biti u vezi sa slučajem Zagorec.

Zagorčeva odvjetnica ne isključuje da je ovo ubojstvo poruka Zagorcu. Odgovarajući na pitanje kakvu obranu Zagorec može sada imati nakon što je ubojstvom kćeri njegova branitelja ugrožen njegov rad Rech je kazala kako se nada da u Hrvatskoj postoji takav hrabar i odlučan odvjetnik koji se time može baviti.

Rech je rekla kako je nakon ubojstva odmah o cijelom slučaju informirala austrijske službene institucije i Europsku komisiju, a da su osobe s kojima je razgovarala bile "vrlo zabrinute".

Ona sumnja da postupak protiv njezina branjenika u Hrvatskoj nakon ovog umorstva ne može više biti pošten.

Vladimira Zagorca hrvatske vlasti sumnjiče da je odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. iz MORH-a odnio dragulje u vrijednosti od 5 milijuna dolara ostavljene kao polog za nabavu oružja za Hrvatsku.

Rech je kazala kako se njezinu branjeniku u Hrvatskoj može suditi samo za navodno otuđenje dijamanata iz Ministarstva obrane za što je i izručen Hrvatskoj.

Odvjetnica je kazala kako nakon najnovijih događaja nije kontaktirala sa Zagorcem, da pokušava dobiti dozvolu da ga posjeti u zagrebačkom zatvoru u Remetincu, i da će to nastojati i narednih dana te da će nakon eventualnog posjeta odlučiti što dalje poduzeti u ovom slučaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene