Obavijesti Video Pretražite Navigacija
školska groznica

Sve je spremno za prvo školsko zvono, ali zabrinjava nastavak negativnog trenda

U ponedjeljak počinje školska godina za 460.000 učenika i to bez epidemioloških mjera. Osmaše očekuju nacionalni ispiti, a maturante nova pravila na državnoj maturi.

Učitelji očekuju povećanje plaća, a nova školska godina pokazatelj je i zabrinjavajućih demografskih podataka. U klupe će sjesti nikad manje prvašića, a zbog pada broja učenika, svoja vrata ove je godine zatvorilo 13 područnih škola.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs u Dnevniku Nove TV Ministar Fuchs o bjanko zadužnicama za užinu: "Mislim da postoji bolje rješenje"

Pročitajte i ovo Početak školske godine - 3 UDAR NA DŽEP RODITELJA Ovo su novosti koje stižu u ovoj školskoj godini: Nova pravila za maturante, skuplja prehrana...

"Išla sam četiri godine. U prvom razredu nas je bilo četiri, u drugom troje, a u trećem i četvrtom samo dvoje. Baš mi je žao. Lijepo sam se zabavila ovdje i bilo mi je baš lijepo", rekla je Tia Kukec iz Novog Sela Žumberačkog.

Oprezno i u prometu

Početak školske godine znak je da treba povećati pozornost na cestama. Vozače se moli za poštovanje prometnih znakova.

Policija će, u dogovoru s ravnateljima i djelatnicima škola, posjetiti sve osnovne škole i prvašićima održati 20-minutno predavanje na temu propisnog i poželjnog ponašanja djece, kao i onih koji se o njima brinu, u prometu na cestama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene