Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvanuo znak

Otkrivamo: Zabrana fotografiranja na špici ilegalni je performans

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros je na križanju Gajeve i Tesline ulice u samom centru grada ilegalno osvanuo znak zabrane snimanja i fotografiranja.

Alen Ordulj iz Odjela za promet nadležnog gradskog ureda, pojasnio je za Dnevnik.hr o čemu se zapravo radilo.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 3 Stari problem FOTO/VIDEO Uzbuna na Pantovčaku - aktiviralo se klizište: ''Situacija nije bezazlena'' Ilustracija Zbog radova Važna ulica u centru Zagreba zatvara se za sav promet: Pogledajte obilazne pravce

Naime jedna skupina poslala je upit gradu oko performansa i postavljanja spornog znaka, no Ordulj ističe da im je upit odbijen te da su oni svejedno ilegalno postavili znak zabrane fotografiranja na zagrebačku špicu. Problem je bio u tome, ističe, što oni koriste prave prometne znakove. U međuvremenu nadležan gradski ured oglasio se i službenim priopćenjem.

'Lokalna baza za osvježavanje kulture – BLOK iz Zagreba, Biankinijeva 3a, podnijela je ovom Uredu zahtjev za izdavanje rješenja za postavljanje znakova na stalcima, 04. i 05. listopada 2011. godine u svrhu izvođenja projekta 'Kraj povijesti' nizozemskog umjetnika Jonasa Staala. Povjerenstvo za davanje u zakup i na korištenje javnih površina i dijelova neizgrađenog građevinskog zemljišta, nije dodijelilo lokaciju budući je Odjel za promet dao negativnu suglasnost s postavom prometnih znakova na stalcima na javno-prometnim površinama', priopćio je Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Budući Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje prometnu signalizaciju koja se postavlja na javno - prometne površine uz projektnu dokumentaciju i suglasnost policije. Postavljanje traženih znakova, koji svojim izgledom sliče na zakonom propisanu prometnu signalizaciju je zabranjeno, jer bi zbunjivalo sve sudionike u prometu, pišu u priopćenju.

'Predmetni znakovi zabrane fotografiranja postavljeni su bez odobrenja nadležnoga tijela. Komunalno redarstvo ovoga Ureda provodi odgovarajući postupak, te je u tijeku uklanjanje predmetnih znakova. Tijekom današnjeg dana (4. listopada 2011.) do 14 sati uklonjeno je 10 znakova', obrazloženo je na kraju priopćenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene