Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UPALJEN METEOALARM

Nevrijeme na širem riječkom području rušilo stabla, munja zapalila krov

Aktualno Galerija Munje nad Zagrebom - 9 Munje nad Zagrebom - 9 Foto: Danijel Pavelić +0 Nevrijeme u Rijeci Galerija 1/2 >>
Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za dio Hrvatske. Grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom, zahvatilo je u nedjelju ujutro šire riječko područje, poplavile su ulice, zbog udara munje zapaljen je krov, a stižu i dojave o palim stablima.

Veći dio dana očekuje nas nestabilno vrijeme, a grmljavinsko nevrijeme prijepodne je zahvatilo Zagreb, riječko područje i Istru. 

Grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom, zahvatilo je u nedjelju ujutro šire riječko područje, poplavile su ulice, zbog udara munje zapaljen je krov, a stižu i dojave o palim stablima. Nevrijeme je stiglo jutro oko 6 sati, zbog velikih količina kiše u kratko su vrijeme poplavile riječke ulice, pa je bilo problema u odvijanju prometa. Nakon nevremena, u Rijeku se ponovno vratilo sunčano vrijeme.

Kako se doznaje od Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, na području Rijeke obavili su četiri intervencije nakon nevremena. Na Zametu su ugasili požar krova zbog udara munje, a ostalo su bile manje intervencije. Na području Crikvenice i Opatije srušila su se stabla, koja su jutro uklanjana, navode vatrogasci.

Prema dojavi građana Županijskom centru 112, vjetar je otpuhao gumenjak kod Šila na Krku. Državni hidrometeorološki zavod izvijestio je u nedjelju u 8 sati da je u protekla 24 sata u Rijeci palo 39 litara, a na zračnoj luci Rijeka na Krku 55 litara kiše po četvornom metru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Zastava sa svastikom izvješena na njemačkoj željezničkoj postaji

 

Za riječku regiju koja uključuje i zapadnu obalu Istre, Kvarner te podvelebitski dio na snazi je narančasto upozorenje zbog  grmljavinskih nevremena, dok je za zagrebačku, osječku, karlovačku i gospićku regiju na snazi žuti meteoalarm.

Prognoza DHMZ-a

"U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno izraženim. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab, ponegdje do umjeren sjeverni, uz pljuskove prolazno i jak. Na Jadranu će puhati južni i jugozapadni vjetar, na sjevernom dijelu i bura, a u Dalmaciji navečer sjeverozapadni", izvijestio je DHMZ.

Grmljavinsko nevrijeme premješta se upravo sa zapada prema istoku, upozorio je DHMZ na Twitteru. 

U Zagrebu je nešto prije 9 ujutro počela padati kiša i čula se grmljavina. Građani u grupi Problemi u prometu - Rijeka i okolica na Facebooku su javljali o problemima u prometu i velikim količinama vode na riječkim ulicama. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene