Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjenjivije vrijeme

Za nedjelju upaljen žuti meteoalarm u kopnenim krajevima: Očekuju se grmljavina i nevrijeme

Za kopnene krajeve upaljen je žuti meteoalarm, a očekuju se grmljavina i nevrijeme. Uz obalu sunčano i vruće. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Na sjeveru ujutro pljuskovi i grmljavina, zbog koje je u dijelu zemlje upaljen žuti meteoalarm, na jugu većinom sunčano i suho. Uz prolazak fronte sjeverac, na sjevernom Jadranu prolazno bura, no stalno uz jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti oko 18, 19 stupnjeva, u gorju petnaestak, a na Jadranu većinom između 20 i 24.

Tijekom dana u središnjoj Hrvatskoj uz nekoliko sunčanih razdoblja, no i poslijepodne su mogući pljuskovi. Izglednije prema jugu i istoku središnje Hrvatske. Vjetar slab do umjeren sa sjevera, temperatura oko 26 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji pljuskovi su najvjerojatniji od sredine dana. Pri tom lokalno mogu biti i izraženiji. Puhat će slab do umjeren, uz nestabilnosti prolazno jak sjeverozapadnjak, uz temperature od 26 do 29 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj promjenjivo, mjestimice s kišom ili pljuskovima praćenim grmljavinom, lokalno izraženijim i obilnijim. Može ih biti i na sjevernom Jadranu, premda će na moru biti sunčanije, iza neverina razvedravat će se brže. Poslijepodne uglavnom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 23 do 27, a na sjevernom Jadranu od 27 do 30 stupnjeva.

Za razliku od ostatka zemlje, u Dalmaciji pretežno sunčano i većinom suho i vruće. U zaleđu tek mala mogućnost za poslijepodnevni pljusak. Puhat će većinom slab do umjeren jugozapadnjak, pa sjeverozapadnjak, a temperatura će biti uglavnom između 30 i 33 stupnja.

Temperatura mora je od 25 do 28, na najviše mjernih mjesta danas je bilo 26.

U prva dva dana sljedećeg tjedna na kopnu sunčano, a uz prolazno više oblaka, u gorju je u ponedjeljak moguć poneki pljusak. U srijedu zatim nova, ali isto prolazna promjena vremena. U unutrašnjosti će sredinom tjedna dakle biti promjenjivo i nestabilno, uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Idućih dana na kopnu će biti vrlo toplo, ali ne i vruće. Uglavnom do 30 stupnjeva.

Na Jadranu će se zadržati vruće te će prevladavati sunčano. Sve do srijede kad bi, ponovno na sjevernom dijelu moglo biti ponekog pljuska: vjerojatnost za njih raste prema kraju dana. Vjetar slab, sjeverozapadni i jugozapadni, a u utorak navečer će okrenuti na jugo koje će u srijedu jačati.

Što nas očekuje u drugoj polovici tjedna, još uvijek bi bilo neozbiljno prognozirati. Razlog zato je trenutna nesigurnost u proračunima modela koja se za razdoblje iza srijede znatno povećava. Moguća je jača promjena vremena, no za bilo kakvu prognozu koja bi bila relevantna za planiranje dnevnih aktivnosti za te dane, još uvijek treba čekati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene