Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put do Europe

Dobre vijesti za vozače: Počinje se završavati zadnjih pet kilometara važne autoceste

Aktualno Galerija Autocesta - 2 Autocesta - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Autocesta - 3 Autocesta - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Autocesta - 4 Autocesta - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Autocesta - 5 Autocesta - 5 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Autocesta - 1 Galerija 1/5 >>
Za godinu i pol hrvatski dio Koridora 5C bit će u potpunosti završen. Izgradit će se preostalih pet kilometara autoceste prema Mađarskoj. Hrvatska će se tako autocestom spojiti sa sjeverom Europe, a kad ga dovrše i u BIH, Slavonci će do Dubrovnika puno brže nego dosad.

U jeku sezone gužva je na autocesti od Zagreba do Jadrana, no put na sjever prolazi bez živciranja. U Belom Manastiru tek je pokoji automobil.

Razlog tomu je što otamo do Mađarske nedostaje posljednjih pet kilometara autoceste. Tek tim spajanjem s ostatkom Europe i taj će dio postati prometniji. No naša najnovija autocesta Osijek – Beli Manastir unatoč tom nedostatku već sada pokazuje svoj potencijal.

"Odličan je autoput, super. Skratio mi je put za sat i pol", rekao je Zoran Predojević iz BiH.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin - 2 pobuna u zagrebačkom ogranku Problemi u SDP-u: Na sjednici riješena jedna mini kriza

"Da, da, skratio je puno. Idemo sa sjevera Bosne za Beč. I trenutačno nam treba pet i pol sati do Austrije. Puno nam to znači", poručio je Anto Pranjić iz BiH.

Iz Hrvatskih autocesta stižu vijesti da je financiranje osigurano, ugovor s izvođačem radova potpisan – počinje se završavati zadnjih pet kilometara Koridora 5C.

"Predviđena cijena izgradnje je 45 milijuna eura. U devetom mjesecu očekujemo uvođenje izvođača u posao, za recimo 18 mjeseci koridor 5C bit će potpuno izgrađen", izjavio je Boško Jolić iz Hrvatskih autocesta.

Pročitajte i ovo Klima uređaj - 3 Padali su rekordi "Klima nam znatno pomaže": Stručnjak otkriva koju grešku ovih vrućih dana većina ljudi često radi

U Mađarskoj govore - da bismo vozili autocestom kroz Europu, morat ćemo pričekati i njih, a kad se i to dogodi, i most preko rijeke Drave u sklopu autoceste dobit će svoju pravu funkciju, jer dosad nije bio poznat po prometu.

Novom autocestom tako je dosad, od otvaranja prije osam mjeseci, prošlo 200.000 vozila. "Nije preskupo, ugodan je osjećaj. Mislim da je sjajan", zaključio je Kevin iz Mađarske.

A za godinu i pol prometa će zasigurno biti puno više.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene