Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestabilno ljeto

Meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić otkriva je li ovo bio vrhunac vrućina i kad stiže promjena: "Prilično će osvježiti"

Je li ovo bio vrhunac vrućine i kakvo nas vrijeme čeka idućih dana, u Dnevniku Nove TV govorio je meteorolog Nikola Vikić Topić.

"Zasad se čini da će vrhunac vrućine biti u petak i u subotu. Tada će biti najtoplije, iako su to relativno male razlike za stupanj ili dva, ali pri ovako velikim vrijednostima stupanj ili dva može stvarno puno značiti", rekao je meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

Pitanje je i što nam slijedi, kad stiže osvježenje, kad će se lakše spavati? 

"Fronta nam stiže u ponedjeljak poslijepodne ili navečer", rekao je i dodao kako s njom stiže definitivna promjena vremena koja će prilično osvježiti, negdje za 10-ak, a ponegdje i više stupnjeva. S frontom će biti puno pljuskova, a moglo bi ih biti i prije njezina dolaska, rekao je meteorolog.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin - 4 Iz minute u minutu VIDEO Rusija potvrdila smrt Jevgenija Prigožina: Uz njega poginuo i zapovjednik Wagnera Dmitrij Utkin

Ono što mnoge zanima je i mogu li se tada očekivati oni opasni superćelijski oblaci?

"Za sad je još malo prerano da to kažem. Više o tome ćemo moći reći u subotu ili nedjelju, međutim, ono što trenutno znamo je da će vrlo vjerojatno lokalno biti nekog nevremena i najveća vjerojatnost za to je u ponedjeljak poslijepodne na sjeveru i zapadu Hrvatske", kazao je Vikić-Topić.

Ljeto je puno nevremena. Čini se da je sredinom ljeta bilo hladnije nego sada.

"Vrlo nestabilno ljeto. Puno je grmjelo u cijeloj zemlji i više puta je bilo nevremena s jakim i olujnim vjetrom pa i tučom", rekao je meteorolog i podsjetio na jako nevrijeme koje je pogodilo Zagreb i Slavoniju, kao i velike poplave u Sloveniji, no dodaje kako je bilo i vruće ovoga ljeta. Na kopnu smo imali pet toplinskih valova, a na Jadranu četiri.

Pročitajte i ovo Piljenje ograde u Dubrovniku - 3 Građani u akciji Ispilio ogradu luksuzne vile: "Nismo se orijentirali na cijelu ogradu, koje ima više od 100 metara, nego na 130 cm jer smeta na prolazu do mora"

Što nas čeka dalje, ostalo je još otprilike mjesec dana ljeta, neki idu kasno na godišnji odmor, a uskoro počinje i škola?

Meteorolog najavljuje kako se čini da će se sunce vratiti u rujnu i da će pogoršanje vremena potrajati samo nekoliko dana, a već početkom mjeseca rujna temperature bi mogle ponovno rasti do 25 ili 30 stupnjeva.

Cijeli razgovor s meteorologom pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno Ispilio ogradu luksuzne vile: "Nismo se orijentirali na cijelu ogradu, koje ima više od 100 metara, nego na 130 cm jer smeta na prolazu do mora" Policija odvodi čovjeka Policija odvodi čovjeka Foto: Dnevnik Nove TV Piljenje ograde u Dubrovniku - 3 Piljenje ograde u Dubrovniku - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Piljenje ograde u Dubrovniku - 2 Piljenje ograde u Dubrovniku - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Piljenje ograde u Dubrovniku - 1 Hrvatska Ispilio ogradu luksuzne vile: "Nismo se orijentirali na cijelu ogradu, koje ima više od 100 metara, nego na 130 cm jer smeta na prolazu do mora" 1/4 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene