Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poželjela...

Rezultati skromnosti: Rođendanska želja jedne tinejdžerice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što biste vi poželjeli za svoj 18. rođendan? Učenica Nela o tome nije dugo razmišljala.

Sve je počelo kada je Nela Rožić, učenica 4. razreda srednje škole u Rijeci odlučila da za rođendan ne želi skupe poklone.

Pročitajte i ovo Ilustracija ISTRAGA U TIJEKU Šef poljske policije završio u bolnici: Eksplodirao dar iz Ukrajine! Ilustracija Čestitao im Majčin dan FOTO "Jeftini pokloni kao zamjena za mrtve": Ruski dužnosnik šokirao darovima za majke poginulih vojnika

'Moji prijatelji su odlučili za moj rođendan skupljati po 200 kuna i kupiti mi neki 'brutalan' poklon. To me ostavilo poprilično zamišljenom jer se smatram skromnom osobom, nisam luda za markiranom robom niti bilo čime takvim. I baš zbog toga nisam htjela da toliko troše na mene i kupuju poklon koji mi nije potreban. I onda mi je sinula ideja da doniramo novac u azil', ispričala nam je Nela za srednja.hr.

U nekoliko dana prikupili čak 3500 kuna

Zatim je napravila grupu na Facebooku za proslavu svog 18. rođendana i tu ideju predložila svojim prijateljima. Akcija se odvila brzo – djevojke su odlučile da će novac skupljati u cijeloj školi. U svega nekoliko dana učenici i profesori Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića prikupili su čak 3500 kuna i za taj iznos kupili hranu za Društvo za zaštitu životinja Rijeka- azil za pse.

Postoji mjesto na Zemlji gdje djeca ne slave rođendane!

Dvije su učenice zatim sa svojim roditeljima donijele donacije u azil, družile se sa psima, podijelile im poslastice i uljepšale dan.

Koji je bio vaš najdraži rođendanski poklon? Ostavite komentar ili nam pošaljite na mail moj.report@novatv.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene