Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA U TIJEKU

Šef poljske policije završio u bolnici: Eksplodirao dar iz Ukrajine!

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Poljsko državno odvjetništvo istražuje eksploziju u sjedištu policije, priopćilo je u petak državno odvjetništvo nakon medijskih izvješća da je policijski zapovjednik u svome uredu aktivirao bacač granata.

Poljsko ministarstvo unutarnjih poslova u četvrtak je objavilo da je Jaroslaw Szymczyk, glavni ravnatelj policije, ozlijeđen i hospitaliziran pošto je u njegovu uredu eksplodirao dar što ga je primio za posjeta Ukrajini.

Poljski mediji izvijestili su da je na poklon primio bacač granate koji je Szymczyk osobno slučajno aktivirao u svome uredu što bi značilo teško kršenje sigurnosnih propisa.

U petak je poljska policija proslijedila Reutersu izjavu državnog odvjetništva koje je bilo zamoljeno za komentar.

Istražuje se "čin nenamjernog izazivanja snažnog oslobađanja energije što je zaprijetilo životu ili zdravlju mnogih ljudi ili vlasništva", priopćilo je državno odvjetništvo. U izjavi stoji da su tri osobe, među njima Szymczyk, ozlijeđene, ali bez pojedinosti. Poljski mediji ranije su izvijestili da je u eksploziji oštećen strop zgrade. Ni policija niti državno odvjetništvo nisu htjeli dati druge komentare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Dar iz Ukrajine ekplodirao u sjedištu poljske policije, ima ozlijeđenih

Pročitajte i ovo Ilustracija Pridobiva birače Čelnik poljske desničarske stranke optužio Njemačku: "Danas žele postići mirnim putem ono što su nekoć činili vojnom silom"

Reuters nije dobio ni odgovor ukrajinske sigurnosne službe SBU na pitanje upućeno u četvrtak je li bila kontaktirana u vezi eksplozije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene