Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaprašivanje zabranjeno

Odbijenica iz Vlade: Za komarce nema novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonija i dalje muku muči s najezdama komaraca. Ono najučinkovitije, zaprašivanje iz zraka iznad naseljenih područja je zabranjeno, a prag tolerancije na ubode odavno je premašen.

Kišnom osvježenju koje se najavljuje idućih dana, Slavonci se nimalo ne vesele jer to znači nove generacije komaraca. Od 23 vrste, ovdje je najdosadniji tzv. plavni komarac. Njih je naravno i najviše zbog Drave, Kopačkoga rita i Dunava. Uz Dunav, najgore je u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Dron za zaprašivanje komaraca Centar za kontrolu Protiv njih se bore i dronovima, ali konačni udarac komarcima će zadati - komarac Slika nije dostupna Olakšanje za mještane VIDEO Počela borba s komarcima

Siromašni Vukovar nema novca za aviotretiranje pa su tražili pomoć od Vlade. Ovih su dana dobili odgovor i ostali šokirani odbijenicom. Rastužilo je to Vukovarce pa su pozvali premijerku da dođe u Vukovar na godišnji. Makar i na jedan dan da se uvjeri kako je to kad te u 15 minuta ubode 800 komaraca.

>> Životinje ugibaju jer se ne mogu obraniti od komaraca

Iz Vukovarskog zelenila vrebaju milijarde letećih napasnika. Za tri aviotretiranja, Vukovarci su tražili pomoć Vlade. I dobili odbijenicu. 'Pozivam premijerku i njezine prijatelje da dođu na godišnji u Vukovar. Jest da ima komaraca, ali ako dođe, možda i možemo skupa riješiti problem', rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara.

Ležaljke za odmor su spremne. Uređuje se i plaža na Dunavu. Iako bi voljeli da ih posjeti, Vukovarci su razočarani. Komarci naprave reda i ugostiteljima, potjeraju goste i isprazne stolove. 'Točno u pola devet dođu i tu je kraj! Ljudi pobjegnu platiti i zbrišu doma. Ostave i piće i nestanu', rekao je Miroslav Grebić, konobar.

900 tisuća kuna, koliko je od Vlade tražio Grad, država, piše i u pismu, nema. 'Za nju ima novaca. Ma svaka joj čast. Treba ju skinut s tog pijedestala', razočaranio su Vukovarci. Protiv dosadnih nametnika, Vukovarci će se boriti sami. Uplatnice za borbu protiv komaraca dolaze sa ostalim komunalijama. A stići će uskoro i na adrese izvan Vukovara.

'Poslat ću ovih dana uplatnice premijerki i zastupnicima. Ako ne može iz proračuna, možda mogu oni od sebe nešto dati', rekao je Sabo. Igranje u parku je rijetkost. Obrana od komaraca preskupa. A Vladina odbijenica, izaziva još jači svrabež.

Pitali smo je u Slunju, ali premijerka na to pitanje nije htjela odgovoriti. S njom ili bez nje, Vukovarci i dalje sami prikupljaju dobrovoljne priloge za borbu protiv napasnika. A gradonačelnik Sabo, ozbiljno razmišlja o proglašenju elementarne nepogode. Uplatnice će poslati i političarima jer kaže, 15 kuna nije neki novac, a Vukovarcima će puno pomoći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene