Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrgorčani ogorčeni

'Za HAC-ove kućice na našem zemljištu nismo dobili kune'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spektakl jučer, a danas bijes dijela stanovnika vrgoračkog kraja. Otvoren je izlaz autoceste kod Vrgorca, a mještani koji tvrde da su naplatne kućice baš na njihovoj zemlji nisu isplaćeni.

HAC ističe da je zemlja državna sve dok sud ne odluči drugačije. I tako je još jedna dobra priča zasjenjena tipično hrvatski, sporovima. Premijerka Kosor i stranačke kolege jučer se hvalili izgrađenim. Obitelj Domandžić kućice su izgrađene na 15 tisuća kvadrata njihove djedovine, a HAC tvrdi sve je državno i odbija ih isplatiti.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

'Moja obitelj je trebala dobiti preko pola milijuna kuna', tvrdi Tanja Domandžić. Pokazuju i presudu Općinskog suda u Metkoviću koja zaista kaže da je zemlja njihova. No, presuda još nije pravomoćna. Neki su upali u dugove plaćajući odvjetnike.

Ante Markotić posudio je za odvjetnika 20 tisuća kuna. Ivica Domandžić ostao je i bez novca za odvjetnike i bez 5000 kvadrata. 'Najgore mi je što je bilo od moga pradjeda, djeda, oca i moje majke, a sad sam ostao bez svega', rekao je. Mislili su jučer zaustaviti otvaranje ceste, no boje se pritvaranja. Dok skupe parnice traju u nedogled, HAC uredno naplaćuje autocestu.









 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene