Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorene ceste

Vremenske nepogode u Albaniji, Makedoniji, Hrvatskoj, BiH i Sloveniji: Majku dvoje djece odnijela rijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetosmogodišnju majku dvoje djece odnijela je rijeka Verdova na albanskoj istočnoj granici s Makedonijom.

Jedna je žena izgubila život u petak u poplavama koje su pogodile Albaniju, a Makedonija je poslala još vojnika na poplavljena područja nakon novih kiša dok je snijeg zatvorio ceste u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Ilustracija - Snijeg na Majorci Crvena upozorenja VIDEO Snažna oluja poharala mediteransku zemlju: Valovi nosili sve pred sobom, poznati otok zabijelio snijeg

Tridesetosmogodišnju majku dvoje djece odnijela je rijeka Verdova na albanskoj istočnoj granici s Makedonijom nakon što je srušila zid blizu njezine kuće.

Tjedan obilnih kiša potopio je obradive površine i stotine domova oko središnjeg makedonskog grada Bitole, a najkritičnije je oko sela Novaci gdje nabujala Crna Reka prijeti kućama.

'Situacija oko Bitole i dalje je nepredvidljiva jer kiša ne prestaje', priopćio je Makedonski centar za upravljanje kriznim situacijama.

Pod teretom snijega kuća im se počela urušavati: Delnički HGSS spasio osmeročlanu obitelj

Vojnici s potrebnom opremom poslani su na to područje, a dva zrakoplovna tima su u stanju pripravnosti za moguću evakuaciju stanovništva. Makedonski poljoprivrednici kažu da su poplave nanijele štetu obradivim površinama i usjevima koja se procjenjuje na desetke milijuna eura.

U južnoj Albaniji, gdje je rijeka Vjosa poplavila 18.000 hektara obradive površine i odnijela veliki broj stoke, vodostaj ponovno raste u petak nakon kratkotrajnog pada.

Granični prijelaz između sjeverozapadne BiH i Hrvatske zatvoren je zbog snijega, a bosanskohercegovačke vlasti zatvorile su škole do 13. veljače.

Snijeg zatrpao Hrvatsku!

Obilan snijeg i snažni vjetrovi također su zatvorili ceste i autoputove u Hrvatskoj koji vode do jadranske obale, a zbog kvarova koje su snijeg i vjetar uzrokovali na električnoj mreži bez struje je ostalo oko 7500 kućanstava.

Više od 5.000 kućanstava ostalo je bez struje, a zbog snijega su zatvorene ceste u zapadnoj Sloveniji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene