Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza za iduće dane

Neka vas ne iznenadi promjena vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda do srijede nas posvuda u Hrvatskoj očekuje iznadprosječno toplo vrijeme, a onda dolazi zahladnjenje i snijeg.

Tijekom današnjeg dana Hrvatsku očekuje djelomice sunčano vrijeme u velini djelova zemlje. Najsunčanije će biti u istočnim krajevima dok se više oblaka očekuje na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici, gdje će ponegdje biti i kiše.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Puhat će umjeren, na udare jak vjetar, u gorju i olujan jugozapadni i južni. Na Jadranuće puhati umjereno i jako, povremeno i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 11 do 16 °C, piše DHMZ.

Promjenljivo, a na Jadranu i u gorskim područjima i pretežno oblačno vrijeme očekuje se tijekom ponedjeljka. Tijkom sutrašnjeg dana očekuje se i kiša koje će biti na Jadranu, Gorskom kotaru i Lici.

Zapuhat će povremeno umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, naročito u unutrašnjosti dok će na Jadranu zapuhati jugo koje će ponegdje biti vrlo jako, pa i olujno.

U ponedjeljak nas očekuje najniža temperatura zraka uglavnom od 3 do 8, a na Jadranu od 8 do 14 °C. Najviša dnevna većinom od 11 do 16 °C.

'Biometeorološke prilike će se pogošavati pa će poteškoće kod meteoropata i kroničnih bolesnika postati izraženije. Meteoropati bi mogli biti razdražljivi te patiti od glavobolje i bolova na mjestima ranijih ozljeda. Kronični bolesnici patit će od pojačanih tegoba vezanih uz njihove bolesti', piše DHMZ.

U utorak u kopnenim krajevima očekuje se djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Oblačno s kišom bit će u Gorskome kotaru te mjestimice i u Lici.

U srijedu će posvuda biti oblačno s kišom, a popodne uz osjetno zahladnjenje snijeg se očekuje u gorju, ali je moguć i u nizinama. Puhat će povremeno vrlo jak, u gorju i olujanjugozapadnjak, koji ce u srijedu okrenuti na jak sjeverac i sjeverozapadnjak.

Na moru se očekuje promjenljivo do pretežno oblačno. Moguća je kiša praćena pljuskovima, puhat će jako, u utorak i u prvom dijelu srijede mjestimice i olujno jugo, koje će zatim okretati na jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz pad temperature zraka. Do srijede posvuda u Hrvatskoj iznadprosječno toplo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene