Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Bliži se kraj nesnosne južine: Konačno stižu temperature primjerene zimi

Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr)
Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Sunčano vrijeme polako se bliži kraju, tako da će visoke temperature uskoro ipak zamijeniti ako ne baš zimske, onda barem primjerenije ovom dobu godine. Stižu nam oblaci i kiša, i to u sve krajeve, a utorak će istok zemlje i jug Dalmacije još imati nešto sunca.

Polako slabi greben visokog tlaka zraka nad našim područjem, a na vrijeme kod nas utjecat će topla fronta i donijeti nam puno kiše. U utorak ujutro će veći dio zemlje imati pretežno suho, na istoku i jugu zemlje i pretežno sunčano vrijeme, osim jutarnje magle i sumaglice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

U središnjim krajevima bit će niskih oblaka i sumaglice, a ostat će i razmjerno toplo. Na sjevernom Jadranu već tijekom noći, a onda i utorak prijepodne kiša i grmljavinski pljuskovi, i to praćeni jakim i olujnim jugom.

Poslijepodne će kiša i oblaci zahvatiti najprije sa zapada i većinu središnje Hrvatske, ali utorak još ostaje toplo uz najvišu temperaturu oko 11 stupnjeva.

Istočni dio zemlje u utorak će još biti većinom suh, malo kiše padat će samo u zapadnoj Slavoniji, a puhat će većinom slab jugoistočni vjetar. Najviša temperatura bit će između 11 i 15 stupnjeva.

Kišovit, tmuran i nestabilan dan bit će na sjevernom Jadranu uz puno kiše, a u Gorskom kotaru i Lici kiša će također lokalno biti jaka i obilna. Uz sve to puhat će jako do olujno jugo i bit će i dalje toplo - oko 15 na Jadranu i oko 10 u gorskim krajevima.

Prema južnom dijelu Jadrana oblaci i kiša tek će se proširiti u drugom dijelu dana. U sjevernom Dalmaciji mogući su povremeno i jaki grmljavinski pljuskovi, a puhat će jako do olujno jugo, prema večeri u slabljenju.

Od utorka pa sve do kraja tjedna čeka nas kišovito i oblačno, od četvrtka i malo hladnije vrijeme s kojim će kiša postupno prijeći u sunsnježicu, a u gorju u snijeg. Prestat će konačno i ova južina, a zapuhat će umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak.

Na Jadranu u srijedu još na jugu može biti jakih i obilnih grmljavinskih pljuskova, a puhat će još uvijek jako jugo. Od četvrtka će početi smirivanje vremena u smislu kiše, ali nove probleme donijet će jaka i olujna bura.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene