Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Početkom tjedna sunčano, a onda promjenjivije: Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka do Božića

Tjedan počinjemo sa suncem, suho, stabilno, ugodno vrijeme, a od sredine tjedna bit će promjenjivije, no sve do petka vrlo rijetko uz mogućnosti i za malo kiše, detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Cijeli vikend, a i prvu polovicu sljedećeg tjedna vrijeme nam određuje prostrana anticiklona. Porijeklo vuče s Azorskog otočja, s Atlantika, i zapravo vrlo rijetko se događa da u zimskom razdoblju jedna ovakva, relativno topla i stabilna zračna masa zasjedne nad naše krajeve.

Ta anticiklona karakteristična je za ljeto, kad nam nosi sunčano i vruće vrijeme. A zimi je kod nas mnogo više uobičajena ona Sibirska, sa sjevera, koja nam isto donosi sunčano, ali i izrazito hladno vrijeme. No, kako se sve mijenja, tako već nekoliko godina primjećujemo kako je ta nekad poznata Sibirska anticiklona sve rjeđe kod nas.

Šteta, jer našem podneblju pravog zimskog vremena ipak nedostaje. I ljudi i vegetacija naviknuti su na hladnije zime, pa nam ova toplina, koliko god bila ugodna, ipak i poremeti neke prirodne cikluse.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Većina dijeli isto mišljenje Mogu li se odnosi sa Srbijom popraviti dok je Vučić na vlasti? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

U ponedjeljak ujutro u kopnenom području mjestimice magla, inače će prevladavati sunčano. Magla se lokalno može i dulje zadržati. Vjetar slab, ponegdje uz obalu burin, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 9 stupnjeva.

Poslijepodne će u Središnjoj Hrvatskoj prevladavati sunčano, izuzev u krajevima gdje se magla dulje zadrži. Općenito će u višim predjelima biti i više sunca, čak i toplije. Najviša dnevna temperatura ovisit će o zadržavanju magle, a bit će između 5 i 10 stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Prvo magla, potom sunčanije. Vjetra neće biti. Temperatura danju uglavnom između 7 i 9 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj u ponedjeljak poslijepodne pretežno sunčano i malo toplije nego danas, na sjevernom Jadranu prevladavat će vedro, dakle gotovo bez oblačka. Prema otvorenom moru puhat će sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 9 do 11, a na moru većinom između 12 i 15 stupnjeva.

I u Dalmaciji prevladavati sunčano i vedro; na otocima i otvorenom moru uz sjeverozapadnjak te posvuda ugodnu dnevnu temperaturu od 14 do 16 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Izbori u Srbiji - 2 Izbori u Srbiji VIDEO Na pitanje o Šešelju, Vučić reporterki Dnevnika Nove TV odgovorio: "Samo mi vi nemojte držati predavanje o ratnim zločincima"

I u utorak, nakon jutarnje magle prevladavat će sunčano, mada se magla i tada lokalno može dulje zadržati. U srijedu promjenjivije, slično i u četvrtak, uz izmjenu sunca i oblaka, no već će biti mogućnosti i za poneku kap kiše, iako rijetko. Zapuhat će jugozapadnjak i bit će još malo toplije.

Na Jadranu će u utorak prevladavati sunčano, ujutro mjestimice s maglom, ali danju i dalje ugodno toplo. Od sredine tjedna bit će više oblaka, pa će, uglavnom na sjevernom dijelu biti moguće i malo kiše. No očekuju se i sunčana razdoblja. Zapuhat će jugo, a temperatura se više-manje cijeli tjedan na moru neće previše mijenjati.

Dakle, u prvoj polovici tjedna još uvijek stabilno, većinom i sunčano, a onda od sredine uz južinu ipak promjenjivije, stižu oblaci, poneka kap kiše, no bit će i sunčanih razdoblja. Od svega po malo. Nestabilno, ali ne i osobito loše vrijeme.Prognoza za Božićni vikend još nije pouzdana. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene