Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Još nekoliko dana sunca, a onda opet kiša: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

U utorak će svakako biti više sunca nego u ponedjeljak, slično i u srijedu, a pred vikend ide južina, povećana naoblaka i potom kiša. Detalje prognoze donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Nad našim krajevima zadržava se polje visokog tlaka, sa zapada dodatno još i jača greben anticiklone, no u višim slojevima atmosfera je nad Europom ovih dana vrlo dinamična te nam i dalje povremeno pritječe vlažan oceanski zrak: često u brzoj struji, što se u konačnici odrazi na ovu izmjenu oblaka i sunčanih razdoblja.

U utorak i srijedu očekujemo najviše sunca, od svih dana u ovom tjednu, nakon čega će u drugoj polovici i prema vikendu jačati južina, bit ćemo u snažnoj jugozapadnoj struji, a to znači i više oblaka, više i topline, ali i promjenu vremena: u većini krajeva za vikend.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u Zagrebu: U sudaru s automobilom poginuo motociklist

U utorak ujutro bit će uglavnom djelomice sunčano, moguće je da ponegdje u početku bude i malo više oblaka. Lokalno će u kopnenim krajevima biti kratkotrajna magla, potom već prijepodne posvuda sunčanije. Na moru će zapuhati umjerena, mjestimice jaka bura i tramontana. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 5, a na Jadranu većinom između 6 i 11 stupnjeva.

Djelomice sunčano vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu dana. Pritom će najviša dnevna temperatura u središnjoj Hrvatskoj biti oko 13, 14 stupnjeva.

Slično, možda tek malo manje toplo, i to zahvaljujući umjerenom sjeverozapadnom vjetru, očekuje Slavoniju i Baranju. Bit će djelomice ili pretežno sunčano uz temperaturu većinom oko 13 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj u utorak djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, dok će na sjevernom Jadranu uglavnom prevladavati vedro. Puhat će umjerena, mjestimice i jaka bura, prema otvorenom moru u okretanju na sjeverozapadnjak. Poslijepodne će malo oslabjeti, ali navečer ponovno i pojačati. Najviša dnevna temperatura, u gorju 10ak, 12 stupnjeva, a na sjevernom Jadranu najčešće između 14 i 16.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pismo liječnicima HALMED poslao važno upozorenje: "Moguć je razvoj neurorazvojnih poremećaja"

U Dalmaciji će također prevladavati sunčano, uglavnom u početku na južnom dijelu povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti većinom od 15 do 17 stupnjeva.

I u srijedu će kod nas biti dosta sunca, a nerijetko će sunčano i prevladavati. Od četvrtka bit će postupno promjenjivije, više oblaka, mjestimice i kiša, prvo u gorju, a potom će biti vjerojatnija i u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima. U srijedu će zapuhati prvo umjeren, a potom u četvrtak i petak i jak jugozapadnjak i južni vjetar. S južinom očekujemo još višu dnevnu temperaturu, ponegdje i do 17, 18 stupnjeva.

I na Jadranu će u srijedu biti sunčano. U četvrtak i petak promjenjivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, i to osobito u petak kad ponegdje može biti i obilnija. U srijedu još bura, u četvrtak pak jugo u jačanju pa će u petak biti jako i olujno. Temperatura se na moru neće značajnije mijenjati, dnevne vrijednosti će se zadržati na 15ak do 17 stupnjeva.

Za vikend i sunce i kiša, nastavak nestabilnog i promjenjivog vremena. Prema današnjim izračunima čini se da će subota u većini krajeva biti povoljnija od nedjelje. Do vikenda je ipak još dobar dio tjedna, a pred nama su i dva prilično sunčana dana, pa evo na kraju još jednom sažetak prognoze za odabrana hrvatska mjesta i gradove.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene