Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

VIDEO Snijeg u Sloveniji, munje i kiša Hrvatskoj! Evo što nas sve očekuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas i sutra očekuje nas promjenjivo vrijeme, a sinoć je uz grmljavinsko nevrijeme pogoršanje počelo u Osijeku i Istri.

Pogoršanje vremena zadesilo je danas i susjednu Sloveniju gdje je na Kredarici ispod Triglava temperatura zraka pala je na 1°C, a počeo je padati i snijeg. Tamo je prema podacima slovenske Agencije za okoliš, u posljednjih 12 sati palo 12 mm snijega, ali nije došlo do stvaranja sniježnog pokrivača.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Ako imate snimke ili fotografije nevremena, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost! Promjena vremena u vidu kratkog ali snažnog grmljavinskog nevremena jučer navečer pogodilo je Istru i Osijek. U Osijeku je palo čak 12 litara kiše po kvadratnom metru, a grmljavinsko nevrijeme zadesilo je i Istru, a bliski susret s munjom zabilježio je IstraMet te video objavio i na svojem YouTube kanalu.

>> Danas stiže promjena vremena, u unutrašnjosti i do 10-ak stupnjeva hladnije

Danas u prvom dijelu dana izraženijih pljuskova bit će i u Slavoniji, a lokalnih neverina tijekom noći i jutra može biti i na sjevernom Jadranu, ponajprije na otvorenom moru te u Istri.

U Dalmaciji i dalje toplo

Jutros u 7 sati najniže temperature zabilježene su na Zavižanu i Sljemenu, 10 i 13 stupnjeva. Najtoplije je jutros bilo u Bakru, pagu i Karlobagu s izmjerenih 25 stupnjeva Celzija.

Zapuhat će vjetar sa sjevera, na moru umjerena i jaka bura, mjestimice i s olujnim udarima. Tijekom dana, sa sjevera, širit će se i na Dalmaciju. U Dalmaciji će prijepodne još većinom prevladavati sunčano i suho.

Kasnije tijekom dana će se nastaviti promjenjivo, u središnjim krajevima i pretežno oblačno, a u Slavoniji sa sunčanim razdobljima. Posvuda će još biti šanse za uglavnom slabu kišu ili pokoji pljusak. Uz sjeverac i sjeveroistočnjak osvježit će i za 10-ak stupnjeva.

Najsvježije u središnjoj Hrvatskoj

Najsvježije će biti u središnjoj Hrvatskoj, gdje će temperature tijekom dana mjeriti od 19 do 24, a nešto manje u Slavoniji gdje temperatura poslijepodne još može porasti i do 30 stupnjeva.

U gorju će danas biti većinom oblačno, a na Jadranu ipak nešto promjenjivije. Kiše poslijepodne, prije svega bit će u gorskoj Hrvatskoj.

Na Jadranu su šanse za koju kap nešto manje. Puhat će bura, umjerena i jaka, ponegdje moguće i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura bit će od 26 do 29, dok će se u gorju mjeriti tek 20-ak stupnjeva.

Potkraj dana nevrijeme i na moru

Dalmaciju poslijepodne očekuje umjereno naoblačenje, a zatim, sporadično, pljuskovi i grmljavina. Jaka bura do kraja dana sa sjevera će se proširiti na ostatak Jadrana. Najtoplije će biti na jugu, do 33 stupnja.

Nakon ovog pogoršanja, na kontinentu se idućih dana očekuje djelomice sunčano vrijeme, uz promjenjivu naoblaku, te ponovno malo toplije. Povremeno još može pasti i malo kiše, u srijedu najvjerojatnije u Slavoniji, a u petak u gorskim predjelima.

Na moru će u drugoj polovici tjedna ponovno prevladavati sunčano, no ne i posve stabilno pa bi, doduše rijetko, ali još ponegdje moglo biti i lokalnih neverina. Bura će slabjeti te već u srijedu gotovo i prestati. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene