Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliži se jesen

Kraj ljeta: Stižu nam hladni i kišoviti dani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vikend nas očekuje kraj ljetnih vrućina, pljuskovi i grmljavina.

Čini se kako stiže kraj ljetnih vrućina. Ovih dana nad našim područjem nalazit će se ciklona koja će donijeti osvježenje, pljuskove i grmljavinu, piše DHMZ.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja: Stiže velika promjena vremena - 1 VREMENSKA PROGNOZA VIDEO Objavljeno posebno upozorenje zbog padalina, moglo bi biti i poplava. Meteorolog otkriva gdje će biti najgore Slika nije dostupna PRAVAC MORE! Očekuje nas pravo bablje ljeto, pogledajte do kuda će ići temperature i hoće li biti za kupanje?

Tijekom vikenda diljem zemlje očekuje se promjenjivo oblačno, mjestimice i s obilnijom kišom.  Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 24, a najviša dnevna od 20 do 25, na Jadranu između 26 i 30 °C. 

U prvoj polovici slijedećeg tjedna očekuje se promjenjivo vrijeme - oblačno sa sunčanim razdobljima, ali s povremenom kišom ili grmljavinskim pljuskovima. Više sunca moguće je na Jadranu.

>>VIDEO Snijeg u Sloveniji, munje i kiša Hrvatskoj! Evo što nas sve očekuje

Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 23 do 28, a na Jadranu od 25 do 30, na sjevernom dijelu koji stupanj niža. Temperatura mora bit će između 20 i 25°C.

Prema meteorološkim kartama, očekuje se nestabilno vrijeme, s kišom i grmljavinom, cijeli slijedeći tjedan. Temperatura zraka kretat će se oko 25 stupnjeva.

Prema DHMZ-u biometeorološke prilike u narednim danima neće biti najpovoljnije. Meteoropati bi trebali najviše teškoća osjećati u nedjelju - umor, razdražljivost, glavobolju i tegobe sa snom.  Pojačane tegobe mogli bi osjećati i kronični bolesnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene