Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća autobusa

Vratili se putnici koji su doživjeli nesreću: Svima nam je u glavi poginuli mladić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetoroputnika koji su bili u autobusu koji je u noći na četvrtak sletio s autoceste kod Ferrare u Italiji, danas oko 14.30 sati napokon su stigli u Rijeku.

U petak oko 14:30 sati u Rijeku je stigla skupina putnika iz hrvatskog autobusa koji su se vratili iz Italije, nakon teške nesreće u kojoj je autobus koji je prevozio 76 putnika iz Hrvatske sletio s ceste, pri čemu je poginuo jedan hrvatski državljanin.

Pročitajte i ovo Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo Vartrogasci na mjestu nesreće u Veneciji autobus sletio s nadvožnjaka VIDEO Objavljene snimke s mjesta stravične nesreće u Italiji

Ostali su putnici nastavili put prema Zagrebu. Neki od riječkih putnika izjavili su da ne znaju što se dogodilo u trenutku nesreće, ističući kako su sretni što su živi i kod kuće te da žale zbog pogibije mladića iz autobusa.

Nesreća autobusa: Putnici krenuli za Hrvatsku, dvije ozlijeđene izvan životne opasnosti

Pohvalili su talijansko bolničko osoblje koje im je pružalo pomoć, naglasivši kako je hitna pomoć brzo stigla na mjesto nesreće te da im je, nakon što su ustvrdili da su previše iscrpljeni za putovanje, bio osiguran smještaj prije povratka u Hrvatsku.

Nesreća, u kojoj je poginuo 27-godišnji M.G., dogodila se u noći sa srijede na četvrtak na autocesti Bologna-Ferrara. Autobus hrvatske putničke agencije Alga Travel iz Zagreba, u kojemu je bilo 76 osoba, bio je na putu iz Zagreba prema Rimu kada je sletio s ceste i prevrnuo se 30 kilometara od Bologne prema Ferrari.

'Sve je dobro, sad je dobro, živi smo, hvala Bogu. No, poginuo je madić koji je bio s nama na putu, to nam je svima u glavi. Da nije te užasne tragedije bilo bi nam lakše', rekao je Antonio, jedan od putnika, izražavajući sućut obitelji koja je izgubila sina i brata. Same nesreće ni on ni sestra Andrea ne žele se ni prisjećati, bila je noć, svi su drijemali, a u sekundi krš i lomljava, prenosi Večernji list.

'Ne znamo kako se nesreća dogodila, moguće da je vozač zaspao', dodao je Antonio.

VIDEO Policijski inspektor u Bologni: Istražujemo vozača, ovo je mogao biti masakr!

Istraga nad ovom teškom nesrećom je pokrenuta, a vozač autobusa bit će ispitan prema redovitom postupku. Istragu će voditi sutkinja Titta Ferranti koja je izdala nalog o zapljeni autobusa kako bi se nad njime izvršila pretraga od toga da se utvrdi jesu li svi mehanički dijelovi dobri ili je bilo oštećenih, do mjerača prijeđenih kilometara bez odmora, odnosno tzv. crne kutije itd.

Prometna policija iz Altedo predala je sve materijale sutkinji. Kada sutkinja bude provela istragu i došla do nekih zaključaka tek će onda eventualno protiv nekoga podignuti optužnicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene