Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U teškoj nesreći hrvatskog autobusa u Italiji poginuo mladić iz Zagreba

VIDEO Policijski inspektor u Bologni: Istražujemo vozača, ovo je mogao biti masakr!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autobus iz Zagreba sa 76 putnika sletio je noćas s autoceste A13 Bologna-Padova između Ferrare i Alteda. Jedan je putnik poginuo, a 14 ih je ozlijeđeno.

Autobus iz Zagreba sletio je s autoceste A13 Bologna -Padova. U autobusu je bilo 76 ljudi. Jedan je putnik poginuo, a dvoje ima teške ozljede. Ozlijeđeno je ukupno 14 ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Slika nije dostupna Nesreća autobusa Vratili se putnici koji su doživjeli nesreću: Svima nam je u glavi poginuli mladić

Nesreća u zagrebačkom kamenolomu: Četiri osobe ozlijeđene!

Kako piše talijanski lego.it. autobus koji je krenuo iz Zagreba za Rim, sletio je u četvrtak rano ujutro s autoceste A13 Bologna-Padova između Ferrare i Alteda. Ova teška prometna nesreća nažalost je rezultirala smrću dvadesetsedmogodišnjeg M.G., dok je dvoje ljudi zadobilo teške tjelesne ozljede.

Kako doznajemo, troje putnika ostat će u bolnici u Bolonji još nekoliko dana, dok su ostali putnici smješteni u jednom bolonjskom hotelu. U petak ujutro nakon doručka krenut će za Zagreb.

Autobus na kat je vozio hrvatske putnike u Rim. Ozlijeđenima je pružena hitna medicinska pomoć te su svih 74 odvezeni u sedam bolnica u Bolobni, Ferrari i Imoli radi kontrole. Većina je putnika zadobila lakše tjelesne ozljede dok je jedini neozlijeđeni ostao vozač autobusa. Intervenirala je i policija, stiglo je nekoliko vozila hitne pomoći te vatrogasci.

Autobus hrvatske turističke agencije Alga Travel sletio je s autoceste na 32. km u pravcu Bologne, između Ferrare i Alteda. Prema neslužbenim informacijama policije, autobus je iz nepoznatih razloga skrenuo s puta i prevrnuo se na livadi pored ceste.

SNIMKA NADZORNE KAMERE 'Za dlaku' izbjegao sigurnu smrt

U vezi nesreće oglasila se i talijanska policija.

‘Oko 3 sata ujutro u noći sa srijede na četvrtak autobus iz Hrvatske sletio je s autoceste A13. Jedna osoba je poginula, a dvije su s ozbiljnim ozljedama završile u bolnici u Bolonji. Ostali putnici nisu pretrpjeli teže ozljede, a vozač je neozlijeđen. Vozač je pod istragom i pokušavamo shvatiti kako je došlo do nesreće. Možda je vozač zaspao? Ili bio neoprezan? Ovo je mogao biti masakr’, rekao je Francesco Bernanasca, glavni policijski istražitelj bolonjske policije.

Direktor turističke agencije Alga Travel Tomislav Mijić iz Zagreba, čiji su putnici noćas stradali u teškoj prometnoj nesreći na autocesti Bologna-Ferrara, izjavio je u četvrtak da će agencija učiniti sve da im pomogne.

VIDEO Udarili u parkirani kamion i zapalili se: Poginulo 36 ljudi

Mijić je kazao kako je na putu za Italiju s dva autobusa kako bi putnike koji nisu zadržani u bolnicama vratili u Hrvatsku.

'Jedan mladić je nažalost poginuo, a 70-ak će ih se vratiti natrag autobusima koji idu po njih. Svi putnici su pregledani, a nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti', kazao je Mijić dodavši da je agencija u kontaktu s hrvatskim konzulatom u Milanu.

'Svi su putnici bili osigurani i mi ćemo napraviti sve što je moguće da im pomognemo. To je grozna tragedija', izjavio je.

On je kazao kako se radi o autobusu marke Setra, najnovijem takvom autobusu iz Hrvatske, te da još nije poznat uzrok njegova prevrtanja.

'Najbolji takav autobus u Hrvatskoj se prevrnuo, ne znamo iz kojih razloga, ne znamo radi li se o tehničkom kvaru', rekao je Mijić.

Konzulat je u stalnom kontaktu s prometnom policijom u Bologni koja priprema službeno policijsko izvješće, kao i s bolnicom u Bologni gdje se nalaze dvije osobe s teškim ozljedama. Čeka se izvješće bolnice o identitetu osoba te o njihovom stanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene