Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg, led i loša bioprognoza

Vraća se zima - temperature ispod 0

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo pogoršanje vremena donosi snijeg, led, buru i temperature ispod 0 u cijeloj zemlji.

Nakon razdoblja izuzetno visokih temperatura i blagog vremena za ovo doba godine, prava zima se ponovno vraća. Stižu snijeg, led, magla, kiša, na moru bura i niske temperature.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

Kroz sljedećih nekoliko dana, do vikenda, u unutrašnjosti Hrvatske će pasti kiša, sa sjevera će se spustiti hladan zrak, a za petak je najavljen i povremeni snijeg. Temperature će se kretati oko 0 stupnjeva C.

Na moru će također naoblačiti, padat će kiša, a sjeverni Jadran očekuje i umjerena do jaka bura. Mjestimice može biti i malo snijega. 

Poledica i loša bioprognoza

Osim hladnoće, novi zimski val donosi i druge opasnosti. Poledica na cestama i pločnicima svakako je opasnost i za vozače i za pješake, pa se u preporuča krajnji oprez u prometu i kretanju, posebice starijima, kojima se preporuča da ne izlaze bez pratnje drugih osoba.

Također, slijedi period loše bioprognoze, zbog čega bi kronični bolesnici i starije osobe, te meteopati mogli imati problema sa zdravljem - od glavobolja, problema sa srcem, disanjem, spavanjem i sličnih tegoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene