Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška situacija u Harmici

'Iz Slovenije nema nikakvih informacija. Sutra će kiša, a kuda će oni?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na hrvatsko-slovenskoj granici reporterka Dnevnika Nove TV, Josipa Krajinović, razgovarala je s jednim volonterom porijekom iz Sirije.

Mazen al Ahmed, volonter, porijeklom iz Sirije, gostovao je u Dnevniku Nove TV. On je današnji dan proveo na Harmici gdje je pomagao u komunikaciji s sve većim brojem izbjeglica koji pristižu u ovo pogranično mjesto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šentilj pretrpan Austrija tijekom noći nije puštala izbjeglice u zemlju, Slovenija prepuna Slika nije dostupna EK odobrila Grčkoj 5,9 milijuna eura pomoći za migrante

Imigranti tamo imaju vrlo malo informacija. 'Jako je malo informacija imaju iz Slovenije, znaju samo da idu dalje do Austrije i Njemačke, dva ili tri pusa su prešla granicu. Sad su čuli da je prognoza za sutra kiša, gdje će biti?', kaže Mazen.

UŽIVO - SLOVENSKI MEDIJI: Provjeravaju se informacije - hrvatsko-srpsku granicu sutra prelazi 80.000 ljudi?

Među mnoštvom ima djece, ljudi su živčani, umorni, ne znaju što ih čeka. 'Svako malo nas netko dolazi pitati za neke informacije, a mi ne znamo ništa', kaže Mazen i dodaje kako problem nastaje i što se ne mogu čuti s članovima svojih obitelji koji su već prešli granicu.

Mazen je protekle dane proveo na Velesajmu i u Ježevu, no kaže kako je u Harmici situacija puno teža. 'Ovdje nemaju nikakve informacije, na Velesajmu su imali slobodno kretanje, ali su i znali da će krenuti prema Sloveniji, sad im je teško, ne znaju što da rade. U Ježevu je jučer bilo dobro jer znaju da moraju čekati papire s kojima će ići dalje', kaže Mazan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene