Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška iz cijele Hrvatske

Vlasnik RIPS-a: Pomoć mi nude sa svih strana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Salopeku je pristiglo više od 300 ponuda od kolega iz cijele zemlje koji su nudili novčanu pomoć ili prostor za nastavak proizvodnje.

"Hvala svima koji su nam dali podršku tijekom tragedije, a dobio sam preko tri stotine poruka od prijatelja, poslovnih partnera, ostalih svjećara i drugih koji su nudili da nastavim kod njih proizvoditi, da će mi financijski pomoći", kaže Zoran Salopek, vlasnik svjećarsko-trgovačkog obrta RIPS iz Karlovca.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja"

>> Ekskluzivna snimka požara koji je progutao pogon tvornice u Karlovcu

On i radnici se polagano oporavljaju od požara koji je prošloga tjedna, u noći na petak, progutao cijeli proizvodni pogon i dio skladišta. Vatrena stihija poharala je sve unatoč brzoj reakciji Javne vatrogasne postrojbe, čije je sjedište udaljeno stotinjak metara od pogona, ali i Dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Na mjestu odakle su svakodnevno na tržište odlazili lampioni i svijeće, stoje spaljene zgrade, čađa, a zrak para miris parafina koji se razlio po cijelom kompleksu. Očuvani su uredski prostori i alatnica, no niti jedan stroj, iako ih je bilo više od 40.

>> Uzrok požara pogona u Karlovcu neispravni grijač

Salopek kaže da će zbog svih koji su mu pružili pomoć i podršku ustrajati u proizvodnji i ističe da niti jedan od 16 radnika neće ostati bez radnog mjesta. Ipak, pokušat će samostalno ponovno pokrenuti posao. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene