Obavijesti Video Pretražite Navigacija
priprema za drugi mandat

Vlado Galić odlazi s Pantovčaka... ali to nije sve, hoće li se Predsjednica zahvaliti i Mati Radeljiću?

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović još nije službeno objavila da će ići u utrku za drugi mandat, ali već je počela pripremati teren.

Kako bi se riješila balasta koji nosi savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić koji se povezuje s aferom SMS, on je podnio ostavku, a ona promptno objavila da će je prihvatiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povjerenstvo se nije ni sastalo Predsjednici Pantovčak prirastao srcu, preseljenje se više i ne spominje Slika nije dostupna Prve preinake Ured predsjednice se 'značajno smanjuje', Titova bista odlazi u muzej

Šefica države rekla je da je Galić zatražio razrješenje ''iz moralnih i etičkih razloga'' i da tvrdi da nije povezan s aferom SMS, pa je ostalo nejasno koji su to moralni razlozi zbog kojih odlazi. Dobro upućeni izvori spominju mogućnost da Predsjednica možda zna o aferi više nego što je poznato javnosti.

Osim Galića, s Pantovčaka odlazi i savjetnik za vanjsku politiku Dario Mihelin, i to za veleposlanika u Peking, što je već odavna odlučeno.

Istodobno, sve se glasnije spominje i mogućnost odlaska savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića. Njega se smatra odgovornim ili pak zaslužnim za Predsjedničin zaokret udesno, a uoči borbe za novi mandat mogla bi mu se zahvaliti.

Ta informacija nije nam službeno potvrđena, a neslužbeno doznajemo da je Radeljić, iako je vrlo vrijedan radnik u Uredu, sve bliže izlaznim vratima.

Odmakom od desne struje Predsjednica bi se približila premijeru Andreju Plenkoviću, s kojim već dulje vrijeme ima zahlađene odnose. No, bez čvrste potpore HDZ-a, Kolinda Grabar-Kitarović o drugom bi mandatu na Pantovčaku mogla samo sanjati.

U Uredu bi, doznajemo, moglo biti još promjena. Iako je u uskoro praznu fotelju vanjskopolitičkog savjetnika trebao sjesti hrvatski predstavnik u UN-u Vladimir Drobnjak, doznajemo da se on na toj ponudi zahvalio. Planira otići u mirovinu i ostati živjeti u New Yorku, gdje mu radi i supruga.

Vrlo skoro očekuje se potvrda rošada u Predsjedničinu uredu, a izbor novih savjetnika pokazat će smjer i način na koji Kolinda Grabar-Kitarović planira u utrku za drugi mandat na Pantovčaku.

"Sve sam rekla jučer, sve ćete znati na vrijeme", jedino je što je rekla Predsjednica danas na upit o Radeljiću. Baš isto izjavila je i nedavno na pitanje o Galiću, a sad vidimo kako je završilo.

Aktualno Novi detalji brutalnog premlaćivanja: Njezinom je glavom razbio umivaonik, a danas izlazi na slobodu Suđenje je u tijeku (Foto: Provjereno) Suđenje je u tijeku (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Novi brutalni detalji (Foto: Provjereno) Novi brutalni detalji (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Čovjek koji je djevojku prebio uskoro će biti pušten na slobodu (Foto: Provjereno) Čovjek koji je djevojku prebio uskoro će biti pušten na slobodu (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Konobarica je iznijela svoje svjedočanstvo (Foto: Provjereno) Konobarica je iznijela svoje svjedočanstvo (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +0 Premlaćivanje se odvilo u jednom zadarskom kafiću (Foto: Provjereno) Hrvatska Novi detalji brutalnog premlaćivanja: Njezinom je glavom razbio umivaonik, a danas izlazi na slobodu 1/5 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene