Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Župan negira optužbe

Stigao na pressicu s burekom i jogurtom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Znam da sam trn u oku političkim opcijama, zbog mog osobnog djelovanja, i djelovanja stranke od 2005. godine', kaže Šišljagić.

Predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, protiv kojega je Uskok jučer pokrenuo istragu, danas je u Osijeku odbacio sve tvrdnje da je na bilo koji način sudjelovao u nečasnim radnjama, posebice u primanju mita, posredovanju u primanju mita, uzimanju novca, ili nekim drugim insinuacijama, koje su se pojavljivale u medijima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napomolu nova afera Šišljagić podnio ostavku, predsjedništvo HDSSB-a ju odbilo Slika nije dostupna Uzeli dokumentaciju Šišljagić potvrdio: USKOK istražuje Županiju u vezi davanja potpora!

'Ni jedan jedini put djelatnici PNUSKOK-a, USKOK-a ili drugih državnih institucija nisu mi se obraćali, od mene osobno nisu tražili obavijesti ili informacije, ali sam kao župan naložio da budemo na dispoziciji svim nadležnim službama', kaže Šišljagić koji je na izvanrednu konferenciju za novinare stigao s pladnjem bureka i jogurtom aludirajući na medijske napise kako je to dobivao uz mito.

Protiv Šišljagića, pročelnika županijske Agencije za razvoj Martina Marolina i još jedne osobe Uskok je jučer pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili Osječko-baranjsku županiju za najmanje 200 tisuća kuna, a sebi pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje 142 tisuće kuna.

Šišljagić je ustvrdio da se u Županiji kontinuirano radilo u skladu sa zakonom, propisima i aktima Županije, te da to potvrđuju kontrole financijskih izvješća i obavljene revizije jer je Županija svake godine dobivala bezuvjetno mišljenje. Dodao je da to se odnosi i na HDSSB.

Istaknuo je da poštuje tajnost istražnih radnji, koje su u Županiji počele u rujnu prošle godine, ali da određeni mediji o tome kontinuirano izvješćuju, pokušavajući ga diskreditirati kao župana i predsjednika stranke, kao i HDSSB u cjelini.

Šišljagić podnio ostavku, predsjedništvo HDSSB-a ju odbilo

'Znam da sam trn u oku političkim opcijama, zbog mog osobnog djelovanja, i djelovanja stranke u cjelini i to od 2005. godine. Stalno se provlače ovakvi pokušaji kompromitacije kojima nas se pokušava prikazati kao kriminalnu organizaciju', izjavio je Šišljagić.

Poručio je kako je 'potpuno čist i da odlučno odbacuje sve neutemeljene sumnje', dodavši kako vjeruje da će mjerodavne institucije smoći snage da ovaj slučaj riješe brzo i učinkovito.

Ne sumnjam kakav će biti rezultat, i da će sve sumnje biti odbačene što će vratiti ugled Županije i stranke narušen medijskim napisima'. Šišljagić se nada da se mjerodavne institucije, 'u duhu tajnosti istrage, neće nastaviti reklamirati prema medijima, već će postupak provesti prema zakonu i propisima'.

Na novinarsko pitanje dovodi li ovaj slučaj u vezu s činjenicom da je HDSSB svojim protivljenjem zaustavio ustavne promjene, Šišljagić je odgovorio - neka javnost o tome sama prosudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene