Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja državnih tvrtki

OGLASILA SE VLADA - Objavili tko je sve glasovao za brisanje tvrtki s popisa od strateškog interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je priopćila kako su na telefonskoj sjednici održanoj u srijedu, svi glasovali za donošenje odluke kojom se s popisa tvrtki od strateškog interesa brišu pojedine tvrtke.

'Svi članovi Vlade sudjelovali su na telefonskoj sjednici i svi su glasali za donošenje odluke kojom se s popisa trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku brišu tvrtke na način na koji je to navedeno u jučerašnjoj odluci Vlade', odgovorili su iz Vlade na upit Nove TV.

Pročitajte i ovo Grupacija Fortenova - 1 Više od 45.000 zaposlenih Najveća poslovna grupacija u jugoistočnoj Europi: Pogledajte koliko je Fortenova važna za hrvatsku poljoprivredu Slika nije dostupna Zatražili analizu poslovanja VLADA DEMANTIRA NAMJERU PRIVATIZACIJE 'Nitko nikada nije rekao da će se rasprodati strateški važne tvrtke'

Objašnjavaju kako su na telefonskoj sjednici sudjelovali svi ministri. To znači da su za tu odluku glasovali i ministri iz reda Mosta kao i sam predsjednik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov, unatoč tome što iz redova Mosta dolaze prozivke na račun privatizacije. To pokazuje da ni u samom Mostu nisu suglasni oko velikih pitanja.

Ova odluka Vlade izazvala je danas niz reakcija, a o cijeloj se situaciji razgovaralo i u Saboru. Odluka je korak ka prodaji velikih hrvatskih tvrtki ACI, Croatia Airlines, Luka Rijeka, Croatia Banka, Petrokemija iz Kutine, Končar elektroindustrija, Podravka i Croatia osiguranje. Prema riječima Milanke Opačić te su tvrtke već prodane prije 15-20 dana.

A danas je u Saboru Miro Bulj iz Mosta prozvao i lijeve i desne zastupnike koji su i prije bili zastupnici Sabora da su mogli braniti nacionalne interese te u znak prosvjeda pozvao zastupnike da izađu iz sabornice, što su i učinili zastupnici Mosta, političke opcije koja je u srijedu u Vladi odobrila navedenu odluku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene