Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj sačuvati socijalni mir

Milanović: Nema kompromisa, neka brodogradilišta možda neće opstati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj sjednici odlučila kako će uskoro donijeti nepopularne mjere za brodogradilišta.

Premijer Zoran Milanović je dao naslutiti kako će brodogradilišta opstati, ali ne u ovakvom obimu kao što je to trenutno. 'Možda neka brodogradilišta neće opstati, ali mi smo Vlada lijevog centra i cilj nam je sačuvati socijalni mir', rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda Andrej Plenković "Druži se s kriminalcima" Vlada o Milanovićevim izjavama: "Novi pisani uradak patološkog lažljivca demonstrira obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera"

Brodogradnja više neće moći preživljavati pod državnim patronatom i stvarati gubitke, kazao je na sjednici Vlade premijer Zoran Milanović. 'Brodogradnja je sustav koji 20 godina preživljava i stvara gubitke. Brodogradnja će ostati u Hrvatskoj, ali ne u ovom obujmu i ne na način kao do sada. Ova odluka neće biti svima po volji, ali takva nam je sudbina, što ćemo' kaže Milanović

>> Linić Končara naziva neodgovornim, a Čačićeva agencija mu dogovara sastanke!

Dodao je kako neće biti kompromisa, no neki mali su ipak mogući. Vlada je prisiljena donijeti nepopularne odluke u vezi brodogradilišta, kao što je učinila i s proračunom za 2012. godinu.

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić susreo se s Dankom i Nenadom Končarom, partnerima za rekonstruiranje brodogradilišta. Nakon sastanka Čačić je zaključio kako Vlada ne mijenja svoju poziciju te kako uvjeti koje su ponudili prije dvije godine, ostaju i sada na snazi.

Ministar financija Slavko Linić poručio je investitorima da ne mijenjaju pravila u završnici igre. Vlada je sumnjičava na jamstva investitora, budući da Danko Končar nudi korporacijska, a Vlada bi više željela ona bankarska.

Ukoliko do 1. srpnja 2013. godine ne dođe do privatizacije hrvatskih brodogradilišta, ona će morati ugasiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene