Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Linić bi promijenio mišljenje da nas upozna'

Linić Končara naziva neodgovornim, a Čačićeva agencija mu dogovara sastanke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danko Končar, sa sinom Nenadom i najbližim suradnicima posjetio je danas brodogradilišta Kraljevica i riječki 3.maj.

U Kraljevici se susreo sa radnicima kao i predsjednikom sindikata brodogradilišta Kraljevica Nenadom Miškulinom. U razgovoru su se Končar i radnici škvera složili da situaciju treba što prije rještiti tako da više ne bude međusobnih nesuglasica i da od vlasnika odnosno od vlade očekuju da napokon donese odluku.

Pročitajte i ovo Brodogradilište 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) Novo ročište u srpnju Još jedna prilika za riječki škver: Trgovački sud u Rijeci ponovno odgodio stečaj brodogradilišta 3. maj Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h) Radnici nemaju posla ni materijala U riječko brodogradilište došao privremeni stečajni upravitelj, radi se popis imovine

>> Linić: Končar je neodgovoran partner za rekonstrukciju brodogradilišta

'Jako nam je žao ako je to tako. Vjerujemo da bi Slavko Linić promijenio mišljenje o nama kada bi nas upoznao', komentirao je Nenad Končar nedavni istup ministra financija koji ih je proglasio neodgovornim partnerima u privatizaciji brodogradilišta.

No, Končari su i danas, bez obzira na Linićev stav imali sastanak s Upravom 3. maja kao potencijalni kupci. Sastanak je dogovoren preko Agencije za upravljanje državnom imovinom u sklopu Ministarstva gospodarstva na čijem je čelu Radimir Čačić. Dok jedan ministar poručuje da su neozbiljni, drugi im omogućuje sastanke.

Potencijalnim kupcem razočaran je i riječki gradonačelnik. 'Mora biti jasno svakom potencijalnom vlasniku da se od njega očekuje odgovoran pristup - da se ispune uvjeti iz natječaja za privatizaciju', kazao je Vojko Obersnel.

Končar je ponovio radnicima da sve ono što je obećao i napisao u natječajnoj dokumentaciji da će ispoštvovati, ali isto tako je vladi poručio da ne misli pristati na nikakve njihove dodatne uvjete koji nisu bili uvjet natječaja.

Miškulin je također pozvao vladu na razgovor i kazao je da očekuje da će ga napokon netko iz vlade primiti i kako bi mogao objasniti stajališta radnika i sindikata. Gradonačelnik Kraljevice Josip Turina koji je izrazio punu podršku Končaru i pozvao je vladu da se aktivnije uključi u rješavanje problema jer kako je rekao, taj grad bez brodogradilišta je mrtav grad.

U 3. maju je Končara primila kompletna uprava, a na tom sastanku je s njim bio i Rudiger Schaaf, njemački biznismen, koji je zainteresiran za ulaganja u Hrvatskoj. Schaaf je vlasnik brodogradilišta u Njemačkoj u Emdenu koje se prvenstveno bavi izgradnjom plovila i kompletne opreme za pučinske vjetroelektrane.

Končar je sa Schaafom prije 3. maja bio na lokaciji Peškera, na otoku Krku, gdje je svojevremeno 3. maj imao veliko planove za daljnji razvoj brodogradilišta, međutim to je naglo obustavljeno 2000. godine kada je vlada u kojoj je resorni ministar bio Slavko Linić, oduzela zemlju brodogradilištu 3.maj. Schaaf je pokazao interes za tu lokaciju na kojoj bi se mogla pokrenuti proizvodnja opreme za pučinske vjetroelektrane. (M.B./VLM Agencija)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene