Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Božo Petrov imenovan šefom pregovaračkih odbora za pregovore sa sindikatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je održava redovnu sjednicu, na kojoj je, između ostalog imenovala odbore za pregovore sa sindikatima.

Vlada je u srijedu na redovnoj sjednici imenovala pregovaračke odbore za pregovore sa sindikatima o izmjenama kolektivnih ugovora za javne službe i državne namještenike te o osnovici plaće za zaposlene u tim službama, a za predsjednika tih odbora imenovan je potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Andrej Plenković Sjednica Vlade FOTO Pogledajte nove koeficijente u državnim i javnim službama

Ministar Tomislav Tolušić rekao je da vlada odlukom o smanjenju broja agencija ukida Agenciju za regionalni razvoj i priklanja se SAFU-u.

Vlada je imenovala i zamjenicu ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Sonju Bošnjak, za nacionalnog koordinatora za programe pomoći i suradnje s Europskom unijom.

Vlada je isto tako Saboru uputila prijedlog da prihvati odluku o proglašenju 2016. "Godinom Nikole Šubića Zrinskog".

Sindikati državnih i javnih službi traže povećanje plaća za šest posto, na temelju sporazuma o rastu osnovice za plaće u slučaju rasta BDP-a za dva i više posto u dva kvartala. U Vladinu prijedlogu proračuna za ovu godinu nije planirano za tu svrhu potrebnih 1,8 milijardi kuna.

Osigurana su sredstva za rast plaća od 0,5 posto po godini staža te za radnike koji čekaju isplatu minimalnih plaća prema Zakonu o osiguravanju potraživanja uslijed stečaja poslodavca. Prema ranijim najavama, pregovori Vlade i sindikata trebali bi početi 21. ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene