Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poboljšanje standarda

Dobra vijest za studente: Vlada povećava subvencije za privatni smještaj

Aktualno Galerija Studentima povećane subvencije za privatni smještaj - 1 Studentima povećane subvencije za privatni smještaj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Studentima povećane subvencije za privatni smještaj - 2 Studentima povećane subvencije za privatni smještaj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Studentima povećane subvencije za privatni smještaj - 3 Studentima povećane subvencije za privatni smještaj - 3 Foto: DNEVNIK.hr Studentima povećane subvencije za privatni smještaj - 4 Studentima povećane subvencije za privatni smještaj - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Studentima povećane subvencije za privatni smještaj - 5 Galerija 1/6 >>
Vlada je donijela odluku o povećanju subvencije studentima za privatni smještaj. Subvencija će se s dosadašnjih 26,4 eura povećati na 60.

Vlada povećava subvencije studentima za privatni smještaj. Umjesto dosadašnjih 26,4 eura, sada će iznositi 60 eura. U resornom Ministarstvu potpisan je sporazum sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazne do 36.000 eura Ove zemlje uvele su zanimljiva pravila kako bi disciplinirale nekulturne turiste

Time se želi poboljšati njihov standard i olakšati onima koji nisu uspjeli dobiti mjesto u studentskim domovima. Bit će veći broj i studenata kojima će se troškovi privatnog smještaja subvencionirati. Ukupno će  2538 studenata dobiti subvenciju.

"Ako ne brinemo upravo o studentskoj populaciji i ne omogućimo im način studiranja koji oni, ja ne bih rekao zavređuju, ali kojim ih možemo osloboditi financijskih briga, ili im barem olakšati, kako bi sve svoje potencijale stavili u službu studiranja, učenja i postizanja novih znanja, onda ne vodimo dobru politiku", rekao je Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio Zavod za statistiku Popis stanovništva otkrio nove trendove: Sve je više samaca i razvoda, a pogledajte koliko ih živi s roditeljima

"Središnji državni ured za demografiju i mlade u ovom udjelu uložio je oko 530 tisuća eura naših sredstava", poručila je Željka Josić, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene