Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičeni za gospodarski kriminal

Višnja i Zdravko Pevec: Nismo krivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višnji i Zdravku Pevec, osumnjičenima za gospodarski kriminal, na bjelovarskom Županijskom sudu danas je počelo suđenje.

Policija je bračni par Pevec privela nakon kriminalističkog istraživanja u lipnju 2010. godine.Tereti ih se za tri kaznena djela - zloporabu položaja i ovlasti, zloporabe u gospodarskom poslovanju te povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. U istrazi je ispitano 12 svjedoka od kojih se dvoje očekuje danas, na prvoj raspravi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas Stravična nesreća kod Bjelovara: Muškarac (30) traktorom pregazio dijete Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama

Bračni par Pevec rekao je pred sudom kako se ne osjećaju krivim za nijednu točku optužnice. Također, bivša direktorica tvrtke Pevec Nives Jambrošić posvjedočila je kako je poslovne knjige vodila poštujući propise pri čemu se dogovarala sa Zdravkom Pevecom.

>> Podignuta optužnica protiv Višnje i Zdravka Peveca

>> Višnja i Zdravko Pevec ostaju u pritvoru!

Napomenula je kako su sve probleme rješavali s Poreznom upravom te da se Višnja Pevec više bavila hotelom Picok nego tvrtkom Pevec, no da je svejedno bila upoznata s podacima o stanju u tvrtki. Po njezinim riječima, savjetnik Zdravka Peveca Milenko Marković bio je zajedno s njim mozak poslovanja tvrtke.

Zdravka Peveca osmjeh je napustio kada se našao na optuženičkoj klupi i bio je vidno emocionalno potresen. Pri ispitivanju svjedoka sutkinja ga je nekoliko puta upozorila da postavlja konkretna pitanja, na što se on branio kako se prvi put u životu nalazi pred sudom i nije upoznat s procedurom.

Pevecovi u pritvoru ostaju još najmanje tjedan dana, a druga rasprava pred Županijskim sudom u Bjelovaru zakazana je za 23. studeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene