Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na prijedlog odvjetništva

Višnja i Zdravko Pevec ostaju u pritvoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Bjelovaru odlučio je prihvatiti prijedlog Županijskog državnog odvjetništva da supružnici Višnja i Zdravko Pevec ostanu u pritvoru.

Izvanraspravno vijeće je ocijenilo kako se i dalje radi o postojanju posebno teških okolnosti djela, pribavljanju protupravne imovinske koristi za sebe i tvrtku 'Pevec' d.o.o. u višemilijunskim iznosima. Okrivljenici i njihovi branitelji na rješenje o produljenju pritvora imaju pravo na žalbu u roku od dva dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brane se sa slobode Ekskluzivni video: Pevecovi stigli doma Slika nije dostupna Sutkinja odlučila Zdravku i Višnji Pevec mjesec dana pritvora

>> Radnici Peveca: Nismo više na koljenima

Podsjetimo, Višnja i Zdravko Pevec tri su mjeseca proveli iza rešetaka bjelovarskog zatvora. Županijsko državno odvjetništvo protiv nekad uglednih poduzetnika jučer je podignulo optužnicu, a sudu su predložili i da Peveci i dalje ostanu u pritvoru.

Bračni par Pevec tereti se za tri kaznena djela, zloporabu položaja i ovlasti, zloporabe u gospodarskom poslovanju te povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Protiv te optužnice okrivljenici i njihovi branitelji mogu u roku od osam dana podnijeti prigovor.

>> Podignuta optužnica protiv Višnje i Zdravka Peveca

U višemjesečnoj istrazi ispitano je 12 svjedoka. Neslužbeno, bračni par Pevec sumnjiči se da je iz svojih dviju tvrtaka (Pevec Bjelovar i Pevec transporti) protuzakonito izvukao 20-ak milijuna kuna. (A.E./ Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene