Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedno imaju 203 godine

VIDEO Već 84 godine u braku: 'Volimo se kao i prvog dana!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako u dubokoj starosti bračni par iz Maovice pokraj Vrlike voli se kao prvoga dana. Njihova ljubav, kažu, bila je tako jaka da je Ivan svoju Anku doslovno oteo njezinoj obitelji, i to s pravom kuburom.

Ljubav Anke i Ivana Batalić iz Gornje Maovice traje 84 godine, a kako kažu, vole se kao i prvog dana. Anka ističe da u svom dugogodišnjem braku nikad nisu imali problema. 'Gdje god kad bi se ovako porječkali to ništa nikad nismo rekli jedno drugome da je nešto bilo teško', kaže.

Pročitajte i ovo Hrvatica imala dva muža Sud je kaznio Hrvatica osuđena jer je imala jednog supruga u Njemačkoj, drugog u Hrvatskoj: "Jedan dan samo je nestala" Šime Mazić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 beskonačna ljubav Zbog priče barbe Šime pustit ćete suzu: "Znam da će umrijeti, ali molim vas, nemojte da to bude sada"

Ivan smatra da današnji parovi ne rade dovoljno kompromisa za svoje polovice. 'Onda je bilo jedan kaže, drugi prihvati što je drugi rekao ako je dobro, u redu, ja kažem, a danas toga nema', rekao je Ivan.

Njihova ljubav, kažu, bila je tako jaka da je Ivan svoju Anku doslovno oteo njezinoj obitelji, i to s pravom kuburom. Ivan ističe da je tada bilo drugo vrijeme, a Anka dodaje da je njena obitelj nije puštala. 'Kad sam bila otišla moja su braća dojurila predvečer da me vrate, a Ivan im je rekao da će ih ubit', sjeća se Anka.

'U ime obitelji': Izjednačavanjem braka i istospolnog partnerstva izigrava se volja građana

Zajedno broje čak 203 godine, a iako u dubokoj starosti, zdravlje ih dobro služi, pa im apetita ne nedostaje. 'Volim jesti pure, manistru i kupusa', rekao je Ivan, dok Anka dodaje da pije samo sok i u potpunosti izbjegava alkohol.

Njihova obitelj je mnogobrojna. Najstarija kći ima 82 godine, a najmlađa 60, jedna od kojih je i Smilja Tomasović, koja ističe brojnost obitelji.
'Ima nas 16 unučadi, 12 praunučadi, i jedno šukununuče, a nas djece je 7', izjavila je Smilja.

Ljubav i zajedništvo samo su dio recepta za uspješan i dug brak, kažu Ivan i Anka. 'Uvijek smo bili vjerni jedno drugome', naglašava Anka.

Smilja smatra da se brak njenih roditelja zaista hvale vrijedan primjer.
'To je ja mislim jedinstveno možda čak i u svijetu ili u Europi', dodaje Smilja.

Najveća im je želja proslaviti 90. godišnjicu braka. S ovoliko ljubavi na dobrom su putu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene