Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji mogu tužiti policiju

VIDEO: Snimka policajca koji udara mladića pokrenula lavinu reakcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimka Nove TV na kojoj je policajac koji udara mladića izazvala je lavinu reakcija.

Zbog prekomjerne uporabe sile nad već svladanim mladićem reagirala je policija, ali i organizator Zagreb Pridea. Na jedinoj snimci napada na povorku homoseksualaca, čuje se kako maloljetnik izražava kajanje zbog svog čina, te moli za milost. Udarac nogom u glavu izazvao je hitnu reakciju njegovih nadređenih.

Pročitajte i ovo Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci Slika nije dostupna Nasilje u školi Nije govorio engleski: Učiteljica ubila učenika (6)?!

'U tom je trenutku prekoračio svoje ovlasti. Odlukom načelnika PU zagrebačke udaljen je s dužnosti i pokrenut je stegovni postupak', potvrdila je i Marija Goatti Matijević iz PU zagrebačke .

'Ubit će me doma! Molim te, nemoj! A u p*** materinu! Što je meni ovo trebalo!', vikao je mladić dok su mu policajci pokušavali staviti lisice.

Iako je policija 17-godišnjaka spriječila da na sudionike povorke baci staklenu pepeljaru, da je udarac u glavu bio nepotreban slaže se i državna pravobraniteljica za djecu koja istiće kako svako nasilje treba osuditi.

'Posebice kad se ono odnosi na maloljetnike. Očekujem i pozivam policiju da istraži cjelokupan slučaj i da primjereno reagira. Ukoliko je netko prekoračio svoje ovlasti neka ga i sankcionira', rekla je Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu.

>> EKSKLUZIVNA SNIMKA: Udarac u glavu prekoračenje ovlasti, policajcu suspenzija

Bez obzira na to što se radi o maloljetniku koji ih je htio ozlijediti, organizatori Zagreb Pridea također su osudili policijsku brutalnost. 'Zagreb Pride će uvijek beskompromisno promicati, zahtijevati, zagovarati, tražiti i boriti se za punu jednakopravnost ljudi, dostojanstvo i zaštitu ljudskih i građanskih prava - kako homoseksualaca, tako i onih koji žele našu smrt, kada njihova prava i nepovredivo ljudsko dostojanstvo gaze vlasti i organi reda', istaknuli su u službenom priopćenu na svojim internetskim stranicama.

17-godišnjak će proći s prekršajnom prijavom zbog remećenja javnog reda i mira. Njegovi roditelji mogu podignuti tužbu protiv policije zbog prekoračenja ovlasti. O svemu će biti obavješteno i Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Nije bilo mirno ni nakon jučerašnjeg Gay Pridea. Naime nepoznati su počinitelji prvo verbalno, a onda i fizički napali troje prolaznika na zagrebačkom Medveščaku. 24-godišnja djevojka uspjela je pozvati policiju. 22-ogodišnjaku je slomljeno rame, dok je njihov prijatelj lakše ozlijeđen. Policija još uvijek utvrđuje ima li napad veze s samim Prideom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene