Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizator prodaje

VIDEO: Pogledajte snimku dogovaranja posla s lažnim hrvatskim putovnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Posao' s lažnim hrvatskim putovnicama našao je i svoje mjesto na YouTubeu.

Na naš upit, iz Uskoka je stiglo priopćenje kako snimke nisu dio njihovog spisa te da je u tijeku utvrđivanje njihove autentičnosti.

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić o lažnom oglasu - 1 BUDITE OPREZNI! "Čudesni lijek": Poznati hrvatski liječnik žrtva krađe identiteta, stručnjaci pojašnjavaju na što treba pripaziti Slika nije dostupna Svi privedeni u istražni zatvor Još ih je 50 do 100 'vani': Na imena beskućnika izdavali putovnice okorjelim kriminalcima

Odvjetnik Zvonka Šendulovića rekao nam je kako su i slika i zvuk na snimkama loše kvalitete te ne može potvrditi da se zaista radi o njegovom klijentu. Na snimkama je razgovor posrednika i klijenta u kojem se do detalja objašnjava proces izrade, preuzimanja i plaćanja lažnih dokumenata.

Podsjetimo, sedam osumnjičenih pronalazilo je osobe čiji su identiteti 'nezanimljivi', kao što su beskućnici, te na njihova imena vadili domovnice, pa zatim putovnice. Šestorici privedenih sinoć je određen jednomjesečni istražni pritvor, dok je jedna osoba u bijegu.

Istragom je utvrđeno kako su putovnice koje su krivotvorili bile sa imenima živih, samo s drugačijim fotografijama. Pronađene su 53 putovnice, a osumnjičeni su zaradili pola milijuna eura. Strahuje se da je još 50 do 100 takvih hrvatskih putovnica u optjecaju.

Na YouTubeu postoji nekoliko videa na kojima se nalazi organizator 'posla s putovnicama', Zvonko Šendulović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene