Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovdje ćemo biti 4 sata'

VIDEO O čemu se šaputalo u zaustavljenoj koloni državnog vrha?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog blokade Kolone sjećanja u kojoj se nalazio državni vrh postojala je mogućnost da političari na mjestu na kojem su ih zaustavili stoje i do 4 sata

Predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović u Dnevniku Nove TV u 19:15! Nakon blokade Kolone sjećanja od strane kolone Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, državni je protokol odlučio da se službena kolona neće nastaviti.

Pročitajte i ovo Konstituiranje Sabora - 3 Novi saziv Zastupnici u četvrtak prvi put u saborskim klupama: Uskoro i glasanje o Vladi? Zoran Milanović Matrica koja šteti svima Milanović žestoko odgovorio Dodiku: "Njegove tvrdnje su neistinite i neprihvatljive..."

>> VIDEO Vukovar: Državni protokol ODUSTAO od Kolone sjećanja!

Naime, kolona u kojoj se nalazio državni vrh neko je vrijeme stajala, dok se osiguranje dogovaralo što i kako dalje, a premijer Milanović tada je samo prokomentirao 'Ovdje ćemo stajati četiri sata'.

>> VIDEO Pogledajte TRENUTAK SUSRETA dviju kolona u Vukovaru

>> FOTO General Gotovina konačno u Vukovaru: Evo što je rekao

Iz ureda Vlade RH stiglo je kasnije priopćenje u kojem stoji da Vlada nije odustala od kolone sjećanja već da je bila spriječena u priključenju istoj. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'U izvješćima o događanjima na ovogodišnjem Danu sjećanja na žrtve Vukovara 1991. dio medija donosi netočne navode o tome da je državni vrh odustao od Kolone sjećanja u Vukovaru.

Istina je da je državni vrh bio spriječen priključiti se Koloni sjećanja, kao što su u svojim izjavama istaknula i tri predsjednika – Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske.

Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović položili su vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježju na mjestu masovne grobnice na Ovčari.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene