Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U koloni Stožera

VIDEO General Gotovina: Ovo je jedna kolona i mi smo svi zajedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Ante Gotovina rekao je kako su danas bitni samo oni koji su se žrtvovali u Gradu heroju te da je sve ostalo sporedno.

U Vukovaru se na obljetnici pada grada heroja danas pojavio i general Ante Gotovina. Sudjelovao je u koloni koju je organizirao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na današnji dan Sedam godina od oslobođenja generala Gotovine i Markača i veličanstvenog dočeka: "Tog dana Hrvatska je bila jedno" Slika nije dostupna 5 godina od oslobođenja Krstičević: "Gotovina i Markač su postali simboli Hrvatske vojske"

U kratkoj izjavi koju je dao reporteru Dnevnika Nove TV Andriji Jarku, kazao je da je istovremeno sretan i tužan, ali i ponosan.

'S dostojanstvom smo danas tu. Došli smo se pokloniti žrtvi ovog grada i njegovih ljudi, s pijetetom odati počast našoj braći i sestrama. Oni su branili svoje domove i našu domovinu i s nama su. I danas smo svi zajedno. Institucije hrvatske države bile su s nama, došle su u Vukovar. Ovo je jedna kolona i mi smo svi zajedno. Sretan sam zbog toga', rekao je vidno dirnuti general Gotovina.

On je, inače, u trenutku pada Vukovara bio na zapadnoslavonskom ratištu te se prisjetio kako je to izgledalo kada su 1991. godine saznali za pad Vukovara.

'Godine 1991. kada je pao Vukovar bio sam na ratištu u Novskoj. Tuga, žalost. To je za nas bilo psihički teško za podnijeti. Ali smo uzdignuli glave. Vukovar je grad heroj i došao sam se pokloniti žrtvi grada. S pijetetom odati počast braći i sestrama. Oni su se borili za našu domovinu. To je važno, sve ostalo je sporedno. Haag pripada povijesti i Domovinski rat pripada povijesti, ali on je u temeljima naše države. Trebaju nam uređeno društvo i gospodarski prosperitet', rekao je general Gotovina za javnu televiziju.

>> Ratni zapovjednik Škabrnje: 'Prvi put neću govoriti za govornicom jer mi to nije dopušteno'

General Ivan Čermak rekao je kako oni danas nisu došli da bi radili podjele. 'Mi nismo tu došli danas kako bi radili podjele, mi smo zajedno s narodom. Došli smo izraziti pijetet žrtvama grada heroja. Da nije bilo Vukovara, ne bi bilo ni Hrvatske', rekao je Čermak.

>>VIDEO Vukovar: Stožerova kolona blokirala put državnom vrhu!

General Mladen Markač poručio je kako prevladava osjećajaj tuge. 'Mi smo s Vukovarcima, ali i sa svim žrtvama rata. Sjetimo se Slunja, Škabrnje, Lovinca. Trebamo se sjetiti tko je to učinio i tko nam je u naslijeđe ostavio toliko tuge i boli. Vukovar je naš ponos, naš simbol koji će svaki hrvatski državljanin nositi u srcu i uvijek se sjećati te žrtve da danas živimo u miru i slobodi', rekao je Markač.

General Damir Krstičević rekao je kako se osjeća tužno, jer prije 22 godine nikome nije bilo lako. 'Danas sam ponosan što smo svi skupa tu i još jednom iskazujemo zahvalnost Vukovaru i tim ljudima koji su u tom vremenu branili Vukovar. Naša zadaća je da ne zaboravimo ogromnu žrtvu Vukovara. Oni su se borili za svoje obitelji, domovinu, za svoj narod', poručio je legendarni zapovjednik 4. gardijske brigade 'Pauci' Krstičević.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene