Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni vrh odustao

VIDEO Pogledajte TRENUTAK SUSRETA dviju kolona u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na raskrižju vukovarskih ulica Alojzija Stepinca i Antuna Bauera susrele su se dvije kolone sjećanja pri čemu je bio prepriječen put koloni državnog vrha.

Predsjednici Republike i Sabora Ivo Josipović i Josip Leko te Vlade Zoran Milanović napustili su kolonu sjećanja kojom su iz vukovarske bolnice poslije 10 sati krenuli prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

>>Milanović: Ovo je ružan osjećaj. Jadno, sve skupa jadno

>> Josipović otkrio koga u politici smatra odgovornim za blokadu kolone u Vukovaru

>> VIDEO Vukovar: Državni protokol ODUSTAO od Kolone sjećanja!

U toj koloni nalazilo se nekoliko stotina osoba. No na raskrižju ulica Alojzija Stepinca i Antuna Bauera susrela se s kolonom većine sudionika Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. koju predvode članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a koja je ranije krenula i išla starom trasom. Budući da je bio blokiran prolazak kolone s državnim dužnosnicima, predsjednici države, Sabora i Vlade odlučili su odustati od daljnje hodnje.

>Ratni zapovjednik Škabrnje: 'Prvi put neću govoriti za govornicom jer mi to nije dopušteno'

Kako je rečeno novinarima oni će otići do mjesta masovne grobnice na Ovčari te tamo položiti vijence i zapaliti svijeće. Kolona sjećanja predvođena članovima Stožera nastavlja hodnju prema Memorijalnom groblju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene