Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivirano klizište

VIDEO Katastrofa u Kravarskom: Otklizalo 50 grobova, potrebne ekshumacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon aktiviranja klizišta uništene su prometnice, kuće, voćnjaci, vinogradi i groblje.

U općini Kravarsko aktiviralo se klizište i uništilo prometnice, vodovodnu infrastrukturu, mjesno groblje, brojne voćnjake i vinograde. Deset obiteljskih kuća u Kravarskom u opasnosti je od urušavanja, a dvije su toliko oštećene da će ih biti potrebno srušiti.

Pročitajte i ovo Pukotina na cesti na zagrebačkom Pantovčaku Aktiviralo se klizište VIDEO Od ovoga je krenuo odron na Pantovčaku: Iz asfalta curi voda, pukotina se proširila duž ceste Klizište na Pantovčaku - 1 Aktivirano prije mjesec dana Klizište na Pantovčaku opasno prijeti okolnim kućama: Tomašević objasnio u čemu je problem

U Čučerju novo klizište, dugo 60 metara

Štete iznose i 100 tisuća kuna po kući, dok ukupnu štetu Općina procjenjuje na 15 milijuna kuna. Ovakvu katastrofu ne pamte niti najstariji mještani, donosi KronikeVG.

U potpunosti je uništeno pedeset grobova, a svi čiji su najmiliji tamo sahranjeni ostali su šokirani jer će se pokojnici morati ekshumirati.

'Jednostavno su grobnice proklizale, neke su se pomakle i za dva metra. Najveća investicija će biti te grobove staviti u prvobitno stanje. Mi jednostavno grobove moramo sanirati i pokušati pokojnicima vratiti mir. To će biti jedan veliki zahvat gdje će biti potrebne ekshumacije, raditi drenaže, a zatim ponovno vraćati grobnice na svoja mjesta. Sve će trajati sigurno nekoliko mjeseci', kaže načelnik Općine Vlado Kolarec.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene