Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi u mirovinu

VIDEO: Izjave po kojima ćemo pamtiti Hebranga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni 50 kartica teksta ne bi bilo dovoljno za sve legendarne izjave iz dugogodišnje političke karijere Andrije Hebranga. Neke su nasmijale, neke zbunile, neke iznenadile. Donosimo one najzanimljivije. One koje će se prepričavati dugo nakon odlaska u mirovinu.

Ako se prisjetimo kampanje za izbor predsjednika države, možemo se prisjetiti i pitanja o Hebrangovom nadimku iz djetinjstva. 'Zvali su me Dugi. Pogodite i zašto', rekao je tada Hebrang. Javnost je prihvatila njegovu šalu.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Umirovljenik Siromaštvo na svakom koraku Nakon što potroše na hranu, umirovljenici nemaju gotovo ništa: "Ako šparam cijeli mjesec, ostanu mi dva, tri eura"

Hebranga su pitali tijekom njegove karijere i bili li priznao aferu. 'Ako moja supruga sada ne gleda, onda bi odgovorio da bi priznao preljub, ali ako ona gleda, onda bi rekao da ne bi priznao', odgovor je Hebranga na pitanje o priznavanju afera.

'Dok sam bio mlađi, izgledao sam puno puno bolje, to mi kažu sve moje prijateljice pa im onda vjerujem', govorio je Hebrang i o svojem izgledu. Imao je i slikovite opise koalicije. 'Kukuriku koalicija, koju ja zovem 'Piju, piju' koalicija, jer mi više liči na pile nego kokota, obilazi Hrvatsku u kratkim hlačama i govori ova je Vlada povećala vanjski dug, povećala zaduženje, prezadužila državu', isticao je Hebrang u svojim izjava, uvijek nastojeći biti originalan.

Ipak, njegova saborska replika, 'On laže da ja lažem da je Sanader lagao', jedna je od ponajboljih, a bilo ih je uistinu mnogo. Daleko više nego što stane u jedan kratak osvrt.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene